Guvernul a decis concedierea a 55.000-60.000 angajati din sectorul public
25% dintre angajatii din ministere trebuie sa isi impacheteze lucrurile din birouri si sa plece in urmatoarele luni. In timp ce ministrii si sefii de agentii fac listele, bugetarii stau cu frica-n san si asteapta sa vada cine pleaca si cine ramane.
Nimeni nu stie inca pe ce criterii vor fi dati oamenii afara sau in baza caror legi. La Ministerul Dezvoltarii, valul de disponibilizari a trecut, in timp ce la Finante, Mediu sau Interne d-abia acum incepe.
De la Agentia pentru Protectia Mediului, subordonata Ministerului Mediului, vor pleca in urmatoarea perioada 16% din angajati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si la Ministerul Administratiei si Internelor se fac disponibilizari dupa reorganizarea a trei dintre agentii.
Sunt vizati, printre altii, si angajatii de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.
La Ministerul Muncii se desfiinteaza Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap, Protectia Copilului, Agentia pentru Egalitate de Sanse si Inspectia Muncii. Disponibilizarile incep in 10 zile.
Din Ministerul Sanatatii au fost dati deja afara 661 de oameni. Si vor mai pleca inca 7 directori in urmatoarele saptamani. Iar la Transporturi Radu Berceanu vrea sa desfiinteze Compania de Autostrazi si sa dea afara 750 de angajati.
La Ministerul Dezvoltarii cei care au rezistat pana acum nu mai au de ce sa-si faca griji. Elena Udrea a anuntat ca nu mai face concedieri.