Unii hais si altii cea! Cam asa merge restructurarea in sectorul public

Dată publicare: 25-06-2010 00:00
Dată actualizare: 04-11-2012 08:00


In timp ce cativa dintre ministri se concentreaza pe agentiile subordonate si le reduc in unele cazuri pana la desfiintare, in alte locuri situatia sta exact pe dos.

Desi nu le mai pot plati salariile integral, unele primarii isi pastreaza toti oamenii, ba chiar spun ca vor face angajari.

Semnalul dat de la Bucuresti este clar, un om din patru pleaca acasa.

Prefectul din Bihor prefera totusi sa taie lefuri decat carti de munca: "Vom gasi solutii prin care sa reducem cheltuielile salariale cu 25%, nu este nicio problema si va asigur, de asemenea, ca activitatea din institutia prefectului nu va fi afectata cu absolut nimic si va merge la fel de bine. 25% din personal va fi eliberat incepand cu 1 ianuarie 2011", spune Gavril Ghilea, prefect de Bihor.

Daca sunteti in cautarea singurului loc din Romania unde criza nu a lovit, ar trebui probabil sa mergeti la Chiscani. Daca il ascultati pe primar, treaba merge atat de bine incat nu mai face fata dezvoltarii zonei. Asa ca isi ia ajutoare.

"In mod sigur nu voi da oameni afara, ba chiar voi cauta sa angajez, fiindca Primaria Chiscani e o primarie functionala. Au loc tranzactii de terenuri, se fac investitii, se construieste", declara Ion Craciun, primar Chiscani, PNL.

Statul a pus gand rau si unui sfert dintre angajatii din domeniul fiscal.

La transporturi se studiaza varianta desfiintarii Companiei de Drumuri si transformarea acesteia intr-un simplu serviciu in subordinea ministerului.

In acest moment Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale are 30 de directori sau sefi si peste 500 de angajati in aparatul central.


VIDEO PROTVPLUS.RO