Goţiu: În Senat, nu avem o dezbatere reală. Sistemul de adoptare a legilor e total ineficient

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 21:04
Categorie: Politic
Mihai Goţiu, senator USR

Senatorul USR Mihai Goţiu susţine că în Parlament nu există o dezbatere reală şi că sistemul de adoptare a legilor este ineficient.

"În Senat, nu avem, totuşi, o dezbatere reală. (...) După primul an de activitate în Senat, cred că cea mai mare dezamăgire este legată de sistemul total ineficient - şi care nu ştiu dacă nu este gândit să fie total ineficient - în privinţa adoptării legilor. Pe de o parte, proiecte pe care majoritatea parlamentară vrea să le treacă fără o dezbatere reală, le amână şi le duce până la adoptare tacită, pe de altă parte, proiecte ale Opoziţiei sunt respinse doar pentru că sunt ale Opoziţiei. (...) De multe ori, Parlamentul este folosit doar ca şi pretext pentru a avea continuare de show mediatic la diferite instituţii de presă", a declarat Mihai Goţiu, duminică, în cadrul unui eveniment organizat la Cluj, în cadrul căruia şi-a prezentat raportul de activitate pe anul trecut, relatează Agerpres.

Vorbind despre proiectele pe care încă nu le-a realizat, Mihai Goţiu a spus că are câteva "restanţe", cauzate în special de faptul că a petrecut o bună parte din primele 12 luni de mandat pentru a învăţa procedurile din Parlament.

"Nu mi-au ieşit încă proiectele de legi pe care le gândeam înainte de a intra în Parlament şi, fără a fi neapărat nişte scuze, sunt realităţi, am avut nevoie de o perioadă de acomodare, de înţelegere a modului în care funcţionează Parlamentul, de dobândire a unor tehnici legislative, pentru că există o anumită tehnică pe care trebuie să o înveţi legat de modul în care se motivează şi apoi se redactează proiectele de legi. Şi apoi e nevoie de o perioadă de documentare şi de aprofundare a unor asemenea proiecte. Din acest punct de vedere sunt restanţier. La modul pozitiv, cred că faptul că mulţi cetăţeni şi-au recâştigat speranţa şi cred că România se poate schimba. Este lucrul care mă bucură cel mai mult", a declarat Mihai Goţiu.

Potrivit raportului prezentat, parlamentarul clujean Mihai Goţiu s-a clasat, cu 410 întrebări, interpelări şi declaraţii politice, pe primul loc printre senatori, la finalul primului an de mandat.

Raportul întocmit de Mihai Goţiu a evidenţiat că o medie a activităţilor senatorilor în primul an de mandat a fost de 55 întrebări, interpelări şi declaraţii politice.

Mihai Goţiu face parte din două comisii permanente - Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi Comisia pentru cercetarea abuzului, corupţiei şi petiţii şi din două comisii speciale - Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspecte ce ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

Mihai Goţiu, senator USR Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Judecătorii CCR au primit super-imunitate. Pot fi urmăriți penal doar cu acordul colegilor
Judecătorii CCR au primit super-imunitate. Pot fi urmăriți penal doar cu acordul colegilor
Florin Cîţu, PNL: PSD şi-a bătut joc de România în 2017 şi o va face şi în 2018
Florin Cîţu, PNL: PSD şi-a bătut joc de România în 2017 şi o va face şi în 2018
VIDEO PROTVPLUS.RO
ponta dna - agerpres
Ponta: "Nu m-am îndrăgostit de DNA, dar eu nu am schimbat nicio lege pentru mine"
Klaus Iohannis a reclamat la CCR legea administrației publice locale 215/2001
Iordache: Nu e diferenţă între pacienţii tratați într-un spital de stat şi unul privat
Stelian Ion: PSD şi ALDE l-au convins pe Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie
Iohannis, atac la ministrul Sănătății: ”Tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD”
Circ în Parlament. Deputatul PSD Eugen Nicolicea, numit ”cocotă bătrână” de un liberal
autostrada
Propuneri legislative pentru construirea a 3 autostrăzi, adoptate de Senat. Când ar urma să fie gata
Olguţa, despre referendum: Eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cujete liniştit
Ministrul Eugen Teodorovici: Se analizează legalizarea consumului de canabis în România
Iordache, despre Iohannis și referendum: ”Până termină de gândit, poate trece mandatul”
Deputații anchetează TAROM: ”De ce s-au vândut cele 2 avioane la prețuri de scobitori?”
Efectele negative ale OUG 114 în România. Lista făcută de liberali