Gabriela Firea: ”Poate fi un debut al haosului în sistemul de termoficare din București”


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 13:43
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 11:44
Categorie: Stiri Politice

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a tras, marți, un semnal de alarmă în privința situației în care se află RADET.

Edilul a declarat într-o conferință de presă că miercuri, 26 februarie, ar putea fi declanșat falimentul RADET, iar acest lucru ar putea atrage după sine ”un debut al haosului în sistemul de termoficare din București”.

Urgența noastră este legată de ziua de mâine, ziua în care poate fi declanșat falimentul RADET, ziua în care poate fi un debut al haosului în sistemul de termoficare din București.

Un haos care nu-mi poate fi nici mie imputat, pentru că nu sunt primar de 20 de ani și nici dumneavoastră nu sunteți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat, dar vor fi părtași la dezastrul acumulat în aproape 30 de ani cei care nu înțeleg cât de serioasă este această problemă și care nu poate fi subiectul unor polemici nesfârșite politice.” - a spus primarul general.

CITIȚI ȘI: RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie. Cât valorează apa pierdută în subsolul Bucureștiului

Firea a mai spus că în aceste ”blocuri comuniste” care sunt racordate la regia centrală de termoficare nu locuiesc doar simpatizanți PSD, așa cum a auzit discutându-se.

Să știți că în blocurile racordate la RADET sunt cetățeni pur și simplu. Acolo sunt cetățeni care simpatizează cu stânga, cu dreapta, cu PSD, ALDE, cu PNL, cu USR. Am auzit discuții de genul, lăsați, că în blocurile comuniste racordate la RADET stau doar pesediști. Nu este adevărat. Cunosc eu foarte mulți care nu sunt simpatizanți PSD. Este un lucru foarte serios.” - a mai afirmat primarul.

Gabriela Firea a mai atras atenția că situația gravă în care se află acum RADET a determinat-o să trimită scrisori de avertizare instituțiilor statului, inclusiv la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

”Pentru a continua tot acest proces de modernizare trebuie să existe o entitate care să preia atât angajații de la RADET, peste 3000 de oameni care stau acum cu sufletul la gură și nu știu dacă mâine vor mai avea unde să meargă sau nu la serviciu, dar cel mai important este să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă și căldură a cetățenilor. Este lucru vital, este infrastructură critică, nu este doar în răspunderea primarului general. De aceea am și scris atât CSAT, cât și Guvernului, ministerului de resort, Parlamentului.” - a mai spus edilul.

Autorităţile municipale vor să înfiinţeze o nouă companie, iar în urmă cu câteva zile au promis că aceasta măsură nu va afecta distribuirea de apă caldă în capitală.

Sute de mii de oameni au suferit în această iarnă şi încă suferă din cauza avariilor repetate de la RADET. Ultimele probleme au fost semnalate în această săptămână. Zeci de blocuri din Drumul Taberei şi din Sectorul 5 au rămas fără căldură.

Cu o datorie de 800 de milioane de euro, cu reţeaua veche de 50 de ani şi pierderi uriaşe, RADET este în insolvenţă. 

De asemenea, primarul capitalei a spus în urmă cu câteva zile că furnizarea agentului termic nu este în pericol în Bucureşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

RADET intră în faliment săptămâna viitoare. Ce se va întâmpla apoi cu bucureştenii
România, te iubesc: BUCUREŞTI. COLAPS IMINENT! Emisiunea integrală din 17 februarie 2019
BUCUREŞTI. COLAPS IMINENT III. Falimentul Radet şi Elcen şi consecinţele grave. Bâlbele edililor
VIDEO PROTVPLUS.RO