FOTO: Cine sunt politicienii care au ignorat legea în Parlament și NU au purtat mască

Ultima actualizare: 18-05-2020 18:43

Mai mulți parlamentari cunoscuți în spațiul public au ales, luni, să ignore legea care spune că, ”în spații închise, se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.”

Este vorba despre câțiva deputați care au fost prezenți în plenul Camerei la ”Ora premierului”, unde Ludovic Orban a fost chemat să prezinte măsurile de relansare economică după criza provocată de pandemia de coronavirus.

În timpul dezbaterilor, politicienii PSD, PRO România și ALDE au demonstrat că nu le pasă de prevederile legale de care trebuie să țină cont, de fapt, toți cetățenii români, indiferent de funcție.

De altfel, inclusiv premierul Orban le-a atras atenția: ”Domnule președinte Ciolacu, domnule lider al PSD, respectați regulile. Regula este ca în spații închise să purtăm mască. Cum ați vrea ca românii să respecte regulile pe care le stabilim, în condițiile în care lideri importanți din Parlament nu respectă aceste reguli.”

În timpul discursului la microfonul plenului, Marcel Ciolacu a încercat să facă și o glumă pe această temă:

”Am voie să vorbesc fără mască? Am o singură problemă când port masca, îmi vine să strănut și pe urmă sună Ponta la 112 și vine Vela și mă arestează.” - a spus liderul PSD.

Iată care sunt politicienii care au ignorat legea în Parlament:

- Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu

- Liderul deputaților PSD Alfred Simonis

- Președintele Pro România Victor Ponta

- Deputatul ALDE Varujan Vosganian

În schimb, premierul Ludovic Orban sau președintele USR Dan Barna au purtat mască de protecție pe tot parcursul ședinței Camerei Deputaților.

Ce prevede legea

 

Anexa HOTĂRÂRE nr. 24 din 14.05.2020:

Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite”. 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO