Flutur: USL pregateste reorganizarea administrativa prin trimiterea in insolventa a primariilor

02-06-2013 13:22

gheorghe flutur

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX ca se intreaba "daca nu cumva", cei din USL, "pregatesc reorganizarea administrativa" prin trimiterea in insolventa a primariilor.

Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, la un an de guvernare, USL extinde moda insolventei la primarii, localitatile urmand sa fie conduse de altcineva decat de primarul care a fost desemnat de alegatori sa gestioneze activitatea primariei.

"Dupa ce a incurajat practic agentii economici sa intre in insolventa, acum extinde insolventa si la primarii. Daca au datorii mai mult de 120 de zile primariile vor intra in insolventa, urmand ca altcineva sa le administreze conturile, ceea ce anuleaza si rezultatul alegerilor locale din localitatile respective intrucat primarul ales nu mai gestioneaza activitatea Primariei, asa cum au decis alegatorii", a spus Flutur.

El considera ca o asemenea abordare este inadmisibila si ca USL actioneaza haotic asupra efectelor, in loc sa gaseasca solutii pentru a stinge arieratele si de a nu acumula noi datorii.

"Temerea mea este ca majoritatea USL din consiliile judetene va face sa fie dati preferential bani primariilor pentru stingerea datoriilor si ne punem intrebarea daca nu cumva, cei din USL, pregatesc reorganizarea administrativa prin reducerea numarului de primarii, trimitandu-le in insolventa", a mai spus liderul PDL.

El considera ca o solutie pentru a rezolva problema datoriilor si pentru dezvoltarea zonelor ar fi ca impozitele si redeventele sa se intoarca la comunitatile locale, incepand cu impozitele din agricultura, care sa ramana la bugetul local, iar pentru toate rezervele locale, o parte din redevente sa ramana, de asemenea, pe plan local, iar primariile vor evita sa acumuleze datorii prin cresterea veniturile la bugetul local.

El s-a intrebat care va fi situatia celor 61 de primarii din judetul Suceava care au fost inglodate in datorii de PSD prin proiectul judetean de utilitati.

"Ma intreb daca nu cumva trimiterea in insolventa a primariilor vine si dintr-o graba a guvernarii USL de a raporta oficialilor FMI ca au gasit o solutie la problema arieratelor. Masura luata este neprofesionista, determina si mai multe probleme primariilor si reprezinta o perdea de fum pe un subiect major din administratia publica", a mai spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat ca, pe fond, datoriile localitatilor nu s-au stins, primariile fiind obligate sa faca credite la Trezorerie.

"Prin ultimele masuri, USL consolideaza politica falimentului ca o stare de fapt in Romania", a conchis Gheorghe Flutur.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26