Flutur: USL pregateste reorganizarea administrativa prin trimiterea in insolventa a primariilor
Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX ca se intreaba "daca nu cumva", cei din USL, "pregatesc reorganizarea administrativa" prin trimiterea in insolventa a primariilor.
Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, la un an de guvernare, USL extinde moda insolventei la primarii, localitatile urmand sa fie conduse de altcineva decat de primarul care a fost desemnat de alegatori sa gestioneze activitatea primariei.
"Dupa ce a incurajat practic agentii economici sa intre in insolventa, acum extinde insolventa si la primarii. Daca au datorii mai mult de 120 de zile primariile vor intra in insolventa, urmand ca altcineva sa le administreze conturile, ceea ce anuleaza si rezultatul alegerilor locale din localitatile respective intrucat primarul ales nu mai gestioneaza activitatea Primariei, asa cum au decis alegatorii", a spus Flutur.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El considera ca o asemenea abordare este inadmisibila si ca USL actioneaza haotic asupra efectelor, in loc sa gaseasca solutii pentru a stinge arieratele si de a nu acumula noi datorii.
"Temerea mea este ca majoritatea USL din consiliile judetene va face sa fie dati preferential bani primariilor pentru stingerea datoriilor si ne punem intrebarea daca nu cumva, cei din USL, pregatesc reorganizarea administrativa prin reducerea numarului de primarii, trimitandu-le in insolventa", a mai spus liderul PDL.
El considera ca o solutie pentru a rezolva problema datoriilor si pentru dezvoltarea zonelor ar fi ca impozitele si redeventele sa se intoarca la comunitatile locale, incepand cu impozitele din agricultura, care sa ramana la bugetul local, iar pentru toate rezervele locale, o parte din redevente sa ramana, de asemenea, pe plan local, iar primariile vor evita sa acumuleze datorii prin cresterea veniturile la bugetul local.
El s-a intrebat care va fi situatia celor 61 de primarii din judetul Suceava care au fost inglodate in datorii de PSD prin proiectul judetean de utilitati.
"Ma intreb daca nu cumva trimiterea in insolventa a primariilor vine si dintr-o graba a guvernarii USL de a raporta oficialilor FMI ca au gasit o solutie la problema arieratelor. Masura luata este neprofesionista, determina si mai multe probleme primariilor si reprezinta o perdea de fum pe un subiect major din administratia publica", a mai spus Gheorghe Flutur.
El a subliniat ca, pe fond, datoriile localitatilor nu s-au stins, primariile fiind obligate sa faca credite la Trezorerie.
"Prin ultimele masuri, USL consolideaza politica falimentului ca o stare de fapt in Romania", a conchis Gheorghe Flutur.