Blaga: Vom boicota prezenta la referendumul pentru Constitutie, daca nu se respecta vointa poporului

31-05-2013 16:57

Vasile Blaga

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca partidul va boicota prezenta la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, daca modificarile nu vor prevedea Parlament unicameral si 300 de parlamentari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne pronuntam ferm impotriva proiectului de lege pentru scaderea cvorumului la referendumul de revizuire a Constitutiei la sub 50 la suta. Se propune ca o minoritate, 30 la suta, sa revizuiasca Constitutia si sa decida asupra unui lucru atat de important. In conditiile in care, la revizuirea Constitutiei, nu se respecta vointa poporului, exprimata la referendumul validat, referitoare la Parlament unicameral si 300 de parlamentari, noi, PDL, vom boicota prezenta la referendum, pentru ca in conditiile noii Legi a referendumului, pe care noi o vom contesta, daca totusi ea va fi valabila, ganditi-va la ce ne expunem doar participand si votand impotriva", a declarat, vineri, la

Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, Vasile Blaga.
Fostul presedinte al PDL Emil Boc a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca punctul de vedere al PDL a fost constant, de respectare a vointei oamenilor la un referendum validat in 2009.

"Mesajul ramane acelasi. Le cerem romanilor sa le intoarca spatele USL-istilor daca nu trec Parlament unicameral si Parlament cu 300 de parlamentari, pentru ca nu poti sa iti bati joc de oameni, de principiile democratiei, pentru ca este USL la putere. PDL ramane consecvent cu ceea ce a sustinut la referendumul presedintelui din 2009. Sustin teza aprobata de conducerea partidului referitoare la boicotarea referendumului, ca raspuns al PDL la lipsa de respect a USL fata de principiile democratiei"
, a afirmat Emil Boc.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 221 voturi "pentru", 73 "impotriva" si 2 abtineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum.

Initiativa legislativa, semnata de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca, modifica Legea referendumului in sensul reducerii pragului de prezenta la acest tip de scrutin de la 50% la 30%, dar si introducerea conditiei unui vot de 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor.

Camera Deputatilor este for decizional in legatura cu acest proiect.

PDL, UDMR si PPDD vor ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum, a anuntat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO