Economist liberal: ”Dragi români cu credite, v-au mințit. Vă pune să plătiți mai mult”

Bani, lei - Agerpres

Economistul și senatorul liberal Florin Cîțu continuă seria de acuzații la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea și asupra ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, despre care spune că ar avea interese ascunse în relația cu Rusia.

Economistul afirmă că OUG 114, care reglementează taxele pentru bănci, ”oferă pe tavă Rusiei economia României”.

Senatorul PNL subliniază faptul că taxa pentru sistemul bancar „se aplică doar creditelor pentru sectorul, persoane fizice şi juridice”.

Cu alte cuvinte, mai spune liberalul, ”Dragnea se răzbună pe sectorul privat mai ales pe persoane fizice pentru că taxa este suportată doar de acestea”.

”Da, dragi români cu credite şi care aţi crezut în Dragnea şi hamsterii lui. V-au minţit! Şi nu numai că nu va reduce ratele la credite, dar vă pune să plătiţi mai mult. Taxa se aplică doar la creditele dumneavoastră şi o veţi plăţi.

Citește și
Eugen Teodorovici
Teodorovici a încercat să justifice că l-a făcut pe Cîţu "urât" şi "prost". Ce a ieşit

Foarte simplu: Această ordonanţă premiază creditele către stat, administraţia centrală şi locală, şi penalizează creditele către sectorul privat, persoane fizice şi juridice! În ceea ce priveşte sistemul financiar bancar, câştigă din această ordonanţă doar Banca Internaţională de Investiţii (BII), banca lui Putin unde Eugen Teodorovici a fost numit în conducere pe 15 noiembrie 2018.

 Este clar acum că OUG 114 a fost discutată de Teodorovici la Moscova şi la întâlnirea conducerii băncii BII de la Varadero, Cuba. Rusia câştigă atât pe partea de energie, cât şi pe partea de sistem financiar prin această ordonanţă. Este şi normal, ei au scris-o, iar Dragnea şi gaşca lui de infractori au implementat-o. PARIU: atât timp cât nu sunt plafonate şi indiferent de modul de calcul al indicelui de referinţă, dobânzile la credite cresc şi scad cu rata inflaţiei.

Mai mult, atât timp cât sunt încă determinate de piaţă (aşa cum este normal), dobânzile la credite în România rămân mai mari, cu mult mai mari decât dobânzile din ţări cu rating mai bun şi cu o economie mai deschisă şi mai competitivă. Indiferent de promisiunile comuniştilor de la PSD+ALDE. Ţin acest pariu cu toţi “economistii”, vracii şi inginerii de la PSD+ALDE.

O să revin cu mai multe lucruri despre această ordonanţă a trădării naţionale. Dar, cele două forme ale ordonanţei arată clar că finanţele României sunt pe mâna unor incompetenţi ticăloşi. P.S. Noile condiţii de creditare cu formulele magice ale vracilor de la PSD+ALDE, NU se aplică creditelor în derulare.

Ca să înţelegeţi cât v-au minţit PSD+ALDE.

Art. IX. Prevederile art. ÎI şi III intră în vigoare la data de 2 mai 2019 şi se aplică creditelor acordate consumatorilor după această dată, precum şi refinantării creditelor acordate consumatorilor aflate în derulate la această dată” - a scris pe Facebook economistul liberal. 

Modificări OUG 114: Guvernul vrea să reducă taxa pe ”lăcomie” şi să introducă o nouă referinţă pentru creditele noi în lei

Executivul vrea să reducă taxa pe activele bancare şi să introducă o nouă referinţă în cazul noilor credite în lei, potrivit unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, prin care Guvernul vrea să aducă modificări la măsurile impuse prin OUG 114, citat de News.ro.

Prin OUG 114, anunţată în decembrie 2018, Guvernul vrea să impună o serie de măsuri fiscale controversate, care au reprezentat subiectul unor discuţii aprinse în primele trei luni ale acestui an.

Reprezentanţi ai Guvernului au purtat negocieri inclusiv cu reprezentanţi ai băncilor, pe marginea taxei ”pe lăcomie”, care ar fi urmat să taxeze băncile în funcţie de nivelul activelor bancare şi de cel al ROBOR.

Marţi seara, Ministerul Finanţelor a publicat draftul Ordonanţei care ar urma să aducă modificări OUG 114. Astfel, cota de impozitare a băncilor ar urma să scadă de la 1,2% pe an la 0,2% pentru băncile cu o cotă de piaţă de sub 1% şi la 0,4% pentru cele cu o cotă de piaţă de peste 1%.

Totodată, băncile vor raporta către stat şi vor plăti taxa semestrial, deşi solicitaseră ca plata să fie efectuată anual. Însă, statul nu va mai impozita băncile aflate pe pierdere, aşa cum era în OUG 114, iar Guvernul elimină şi indexarea taxei în funcţie de evoluţia indicatorilor ROBOR la 3 şi 6 luni.

Mai mult de atât, Guvernul modifică şi OUG privind creditele pentru consumatori şi cele creditele ipotecar, introducând un nou mod de calcul al referinţei pentru creditele în lei. Astfel, creditele în lei nu se vor mai raporta la ROBOR, ci la un indice de referinţă calculat pe baza tranzacţiilor efective, ce va fi calculat de către BNR trimestrial.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Acuzații foarte grave la adresa lui Dragnea și Teodorovici: ”O rețea care trădează”
Acuzații foarte grave la adresa lui Dragnea și Teodorovici: ”O rețea care trădează”

Un senator PNL a lansat acuzații foarte grave la adresa ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici și a președintelui PSD Liviu Dragnea, pe care îi acuză că ”ar fi organizat cu Vladimir Putin o rețea care trădează interesele României”.

Teodorovici a încercat să justifice că l-a făcut pe Cîţu
Teodorovici a încercat să justifice că l-a făcut pe Cîţu "urât" şi "prost". Ce a ieşit

Ministrul Finanţelor a acuzat opoziţia, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, că a transformat Parlamentul în spectacol

Eugen Teodorovici explică de ce i-a strigat
Eugen Teodorovici explică de ce i-a strigat "Chiparosule" senatorului Florin Cîţu

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, susţine că ieşirea sa la adresa senatorului liberal Florin Cîţu a avut loc în contextul în care la dezbatere se spuneau "nu doar minciuni", ci se făceau acuzaţii grave, "total nejustificate".

Teodorovici, către un senator PNL : ”După ce că ești urât, mai ești și prost. Chiparosule!”
Teodorovici, către un senator PNL : ”După ce că ești urât, mai ești și prost. Chiparosule!”

Dezbaterile din comisiile reunite de buget finanțe din Camera Deputaților și din Senat au durat, miercuri, mai puțin de o oră, fara sa existe discuții punctuale pe amendamentele opoziției.

Recomandări
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare
La 18 ani, doctorand la Cambridge și inventator al educației prin jocuri online. Povestea unui tânăr special din Baia Mare

Baia Mare are un tânăr special, cu o minte sclipitoare. La 15 ani a promovat bacalaureatul la Cambridge, iar acum, la 18 ani, își pregătește doctoratul tot la Cambridge.

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit
Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit

Eleonora Roșca s-a întors în România pentru a aduce vindecarea prin muzicoterapie. Cum a reușit să introducă această metodă inovatoare în comunitatea locală  

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.