"Vreau sa particip la dezbaterea cererii de suspendare." VIDEO cu discursul lui Basescu in Parlament

05-07-2012 11:29

Traian Basescu a declarat, joi, in Parlament, ca documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD si PNL a institutiilor statului , in principal a justitiei si nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009.

Potrivit sefului statului, documentul de suspendare are patru mari obiective, trei de fond si unul conjunctural.
El a precizat ca unul dintre obiective este punerea sub controlul PSD si PNL a institutiilor statului , in principal a justitiei.

Basescu a precizat ca un alt obiectiv este punerea institutiilor sub controlul de partid.

De asemenea, el a aratat ca un alt obiectiv este nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009, in care romanii au decis ca vor Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

"Aveti si un motiv conjuctural, prim-ministrul pe care l-ati furnizat este cunoscut in toata Europa si peste Ocean ca un prim-ministru copy, copy-paste. Prim-ministru copy-paste", a spus Basescu.

Totodata, el a aratat ca a aparut o noua problema legata de CV-ul lui Ponta, in privinta masteratului pe care l-ar fi urmat la Universitatea din Catania, in Italia.

"Toti il stiam masterand la Universitatea din Catania, iar ieri a aparut in presa ca nu a urmat niciodata un master la Universitatea din Catania", a spus Basescu.

"Continuati si finalizati procedura de suspendare a presedintelui respectand toate institutiile statului, toate procedurile si Constitutia Romaniei si atunci nu veti avea din pratea mea niciun fel de repros", a spus Basescu.

"Azi aud ca am taiat eu pensiile pensionarilor. Stiu ca, prin dese declaratii, s-a reusit propagaraea acestei conviongeri si catre pensionari. La referendumul de suspendare mi-as dori mult sa fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nimic la pensie sau de pensionarii carora le-a crescut pensia in timpul mandatelor mele, mai ales acelora care aveau pensii de 17-18 lei si pe urma au dobandit 350 de lei - pensia sociala. Mi-as dori sa fiu votat de acei carora nu le-au scazut pensiile", a spus Basescu.

"Nu ati vrea, cu ocazia referendumului de validare, sa organizati si referendum pentru Parlament unicameral, pentru validarea noii Constitutii, in care sa introduceti doar atat: Parlament unicameral si 300 de parlamentari?", a spus Basescu.

El a adaugat ca Parlamentul poate face intr-o sesiune extraordinara numai aceasta modificare a Constitutiei.

"Acum va respect pentru ca ati declansat o procedura constitutionala. As vrea sa fie si corecta, dar va voi respecta de doua ori daca, o data cu referendumul de invalidare sau validare a presedintelui Romaniei, veti supune votului poporului si modificarile la Constitutie, cu Parlament unicameral si 300 de parlamentari", a adaugat seful statului.

"Va multumesc mult si va asigur de tot respectul meu", a spus Traian Basescu in finalul discursului sau.

"Imi reprosati angajarea publica si declaratiile pe care le-am facut. Nu am vazut fapte incriminare, am vazut declaratii", a spus Basescu.

El a precizat ca este la fel de liber ca orice parlamentar sa faca declaratii.

"Vreau sa stiti ca, de cele mai multe ori, declaratile mele au fost expresia parteneriatului cu coalitia de guvernare, Guvern, Banca Nationala, in momente extreme de criza. Am vrut ca si majoritatea parlamentara, si instutiile, sa inteleaga ca sunt partenerul lor, ca nu ma ascund la Cotroceni sa spun «Ce rau ati facut!» cand stiam foarte bine ca nu aveam alte solutii pentru a preveni intrarea tarii inr-o situatie foarte dificila", a spus Basescu.

El a tinut sa le multumeasca romanilor pentru ca si-au salvat de la o puternica criza economica tara prin propriile sacrifiicii.
Presedintele a fost aplaudat de catre parlamentarii PDL.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26