Sute de persoane au protestat in Bucuresti, Cluj si Arad fata de actuala criza politica

05-07-2012 08:07

Traian Basescu

Protestele desfasurate miercuri seara in pietele Victoriei si Universitatii din Capitala, la care peste 300 de persoane au manifestat contra clasei politice, s-au incheiat fara incidente majore, dupa aproximativ patru ore.

Protestatarii din Piata Victoriei s-au adunat in jurul orei 19.00, in zona sediului Guvernului. In final, participantii, printre care s-a aflat si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, au ramas pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, flancati de jandarmi.

Oamenii, aproximativ 200 la numar la ora 20.00, au adus la protest coli de hartie pe care au fost imprimate mesaje ca "Ponta, demisia!", "Opriti-va!" si "PONTA doctor in drept PENAL".

In jurul orei 21.00, unul dintre protestatari a fost ridicat si dus la o masina a Jandarmeriei.

La fantana de la Universitate, tot la ora 19.00, s-au adunat aproximativ 100 de persoane, in majoritate tineri, care au protestat cu scandari ca "PDL si USL fura prin rotatie" si pancarte cu mesaje printre care "La proba de dictatura, Ponta si Antonescu l-au plagiat pe Basescu".

Alte mesaje scrise pe pancartele de la protestul de la Universitate sunt "Poporul prost nu mai vrea baieti destepti", "Acelasi scenariu, alti actori" si "Justitie libera".

In jurul orei 21.00, numarul protestatarilor a scazut la cateva zeci, odata cu plecarea unui grup de fani ai unor echipe de fotbal. Cei ramasi au continuat sa scandeze contra partidelor care au facut rocada la guvernare. Cativa protestatari, care spuneau ca au fost la Universitate si la manifestatiile din ianuarie, au scandat contra sefului statului, de pe trotuarul dinspre Teatrul National.

Jandarmii au asigurat ordinea si in Piata Universitatii.

Peste 130 de persoane, la proteste antiguvernamentale si anti-USL la Cluj-Napoca si Arad

Peste o suta de persoane au protestat miercuri seara in Piata Unirii din Cluj-Napoca fata de "distrugerea democratiei si a statului de drept", scandand "Jos Guvernul Ponta" si "Sus democratia". Astfel, peste o suta de protestatari s-au adunat in Piata Unirii pentru a participa la un miting autorizat de Primarie si au adus un copiator deasupra caruia au pus un afis pe care scrie "Doctorat la minut".

Participantii la protest scandeaza "Jos Guvernul Ponta", "Sus democratia", "Vrem viitor", "Hotii", "Cine fura un doctorat, maine va fura un stat", "Ponta, nu uita, legea nu e teza ta" si "Domnul Crin, cel mai mare asasin". Ei au avut pancarte pe care scria "Desteapta-te, Romane", "Respectarea Constitutiei nu e optionala", "Romania nu e Belarus", "Statul de drept nu poate fi suspendat", "Cetatean in curs de suspendare", "Ponta, plagiatorul, ne fura viitorul", "Ponta reinstaureaza dictatura", "His name is paste. Copy paste".

Unul dintre participantii la protest a declarat ca mitingul este organizat impotriva "distrugerii democratiei si a statului de drept", in conditiile in care ultimele doua luni au consemnat "un atac fara precedent la adresa democratiei".

"Protestam fata de distrugerea democratiei si a statului de drept, abuzurile la adresa principiilor democratice, fata de comportamentul abuziv si antidemocratic al Guvernului Ponta, fata de aservirea institutiilor publice de catre partide, fata de aroganta si dispretul clasei politice de la putere fata de aplicarea legilor in Romania. Toate aceste abuzuri culmineaza cu tentativa de suspendare a presedintelui Basescu", a spus protestatarul.

La miting au fost prezenti tineri, persoane in varsta, studenti si profesori universitari de la Universitatea "Babes-Bolyai", activisti care se opun proiectului minier de la Rosia Montana, dar si membri ai PDL. Protestul a fost autorizat de Primaria Cluj-Napoca si va fi reluat si in zilele urmatoare, pana duminica.

La Arad, peste 30 de persoane au participat miercuri seara, la un protest fata de Guvern si USL, actiunea desfasurandu-se in fata Palatului Administrativ, care gazduieste Primaria si Prefectura. Participantii au fost in general tineri, unii dintre ei membri ai Organizatiei de Tineret a PDL. Ei au afirmat ca s-au adunat in mod spontan pentru a protesta fata de deciziile USL din Parlament si Guvern din ultimele zile.

Protestatarii sustin ca au promovat actiunea pe retelele de socializare. Ei au pancarte cu mesaje antiguvernamentale si impotriva USL, precum "Jos Guvernul copy/paste", "Democratia e in strada", "Fara dictatura", "Vrem pe Base presedinte, nu pe Crin, care ne minte". Protestul nu a fost autorizat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26