Sute de persoane au protestat in Bucuresti, Cluj si Arad fata de actuala criza politica

Traian Basescu

Protestele desfasurate miercuri seara in pietele Victoriei si Universitatii din Capitala, la care peste 300 de persoane au manifestat contra clasei politice, s-au incheiat fara incidente majore, dupa aproximativ patru ore.

Protestatarii din Piata Victoriei s-au adunat in jurul orei 19.00, in zona sediului Guvernului. In final, participantii, printre care s-a aflat si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, au ramas pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, flancati de jandarmi.

Oamenii, aproximativ 200 la numar la ora 20.00, au adus la protest coli de hartie pe care au fost imprimate mesaje ca "Ponta, demisia!", "Opriti-va!" si "PONTA doctor in drept PENAL".

In jurul orei 21.00, unul dintre protestatari a fost ridicat si dus la o masina a Jandarmeriei.

La fantana de la Universitate, tot la ora 19.00, s-au adunat aproximativ 100 de persoane, in majoritate tineri, care au protestat cu scandari ca "PDL si USL fura prin rotatie" si pancarte cu mesaje printre care "La proba de dictatura, Ponta si Antonescu l-au plagiat pe Basescu".

Citește și
rusine Victor Ponta
PDL anunta proteste la ambasadele statelor membre UE fata de "suspendarea statului de drept"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Alte mesaje scrise pe pancartele de la protestul de la Universitate sunt "Poporul prost nu mai vrea baieti destepti", "Acelasi scenariu, alti actori" si "Justitie libera".

In jurul orei 21.00, numarul protestatarilor a scazut la cateva zeci, odata cu plecarea unui grup de fani ai unor echipe de fotbal. Cei ramasi au continuat sa scandeze contra partidelor care au facut rocada la guvernare. Cativa protestatari, care spuneau ca au fost la Universitate si la manifestatiile din ianuarie, au scandat contra sefului statului, de pe trotuarul dinspre Teatrul National.

Jandarmii au asigurat ordinea si in Piata Universitatii.

Peste 130 de persoane, la proteste antiguvernamentale si anti-USL la Cluj-Napoca si Arad

Peste o suta de persoane au protestat miercuri seara in Piata Unirii din Cluj-Napoca fata de "distrugerea democratiei si a statului de drept", scandand "Jos Guvernul Ponta" si "Sus democratia". Astfel, peste o suta de protestatari s-au adunat in Piata Unirii pentru a participa la un miting autorizat de Primarie si au adus un copiator deasupra caruia au pus un afis pe care scrie "Doctorat la minut".

Participantii la protest scandeaza "Jos Guvernul Ponta", "Sus democratia", "Vrem viitor", "Hotii", "Cine fura un doctorat, maine va fura un stat", "Ponta, nu uita, legea nu e teza ta" si "Domnul Crin, cel mai mare asasin". Ei au avut pancarte pe care scria "Desteapta-te, Romane", "Respectarea Constitutiei nu e optionala", "Romania nu e Belarus", "Statul de drept nu poate fi suspendat", "Cetatean in curs de suspendare", "Ponta, plagiatorul, ne fura viitorul", "Ponta reinstaureaza dictatura", "His name is paste. Copy paste".

Unul dintre participantii la protest a declarat ca mitingul este organizat impotriva "distrugerii democratiei si a statului de drept", in conditiile in care ultimele doua luni au consemnat "un atac fara precedent la adresa democratiei".

"Protestam fata de distrugerea democratiei si a statului de drept, abuzurile la adresa principiilor democratice, fata de comportamentul abuziv si antidemocratic al Guvernului Ponta, fata de aservirea institutiilor publice de catre partide, fata de aroganta si dispretul clasei politice de la putere fata de aplicarea legilor in Romania. Toate aceste abuzuri culmineaza cu tentativa de suspendare a presedintelui Basescu", a spus protestatarul.

La miting au fost prezenti tineri, persoane in varsta, studenti si profesori universitari de la Universitatea "Babes-Bolyai", activisti care se opun proiectului minier de la Rosia Montana, dar si membri ai PDL. Protestul a fost autorizat de Primaria Cluj-Napoca si va fi reluat si in zilele urmatoare, pana duminica.

La Arad, peste 30 de persoane au participat miercuri seara, la un protest fata de Guvern si USL, actiunea desfasurandu-se in fata Palatului Administrativ, care gazduieste Primaria si Prefectura. Participantii au fost in general tineri, unii dintre ei membri ai Organizatiei de Tineret a PDL. Ei au afirmat ca s-au adunat in mod spontan pentru a protesta fata de deciziile USL din Parlament si Guvern din ultimele zile.

Protestatarii sustin ca au promovat actiunea pe retelele de socializare. Ei au pancarte cu mesaje antiguvernamentale si impotriva USL, precum "Jos Guvernul copy/paste", "Democratia e in strada", "Fara dictatura", "Vrem pe Base presedinte, nu pe Crin, care ne minte". Protestul nu a fost autorizat.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
TRAIAN BASESCU A FOST SUSPENDAT. Momentele cheie din timpul votului si principalele declaratii
TRAIAN BASESCU A FOST SUSPENDAT. Momentele cheie din timpul votului si principalele declaratii

Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost aprobata cu 256 de voturi "pentru", conform rezultatelor anuntate in plenul reunit.

PDL anunta proteste la ambasadele statelor membre UE fata de
PDL anunta proteste la ambasadele statelor membre UE fata de "suspendarea statului de drept"

PDL anunta ca tinerii democrat-liberali vor depune, miercuri, la toate ambasadele de la Bucuresti ale statelor membre UE o scrisoare-protest in legatura cu situatia statului de drept si a democratiei in Romania.

PDL organizeaza un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei. Vezi replica lui Ponta
PDL organizeaza un miting anti-USL, joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei. Vezi replica lui Ponta

PDL va organiza o manifestatie joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei, la care doreste sa participe cat mai multe organizatii nonguvernamentale si cetateni care doresc sa impiedice anexarea institutiilor statului de catre USL,.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.