Crin Antonescu: Mi-as dori sa vad in plen raspunsul lui Basescu la procedura de suspendare

05-07-2012 08:03

Crin Antonescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca si-ar dori sa vada, in plen, raspunsul sefului statului, Traian Basescu, la acuzatiile care i se aduc in propunerea de suspendare din functie.

Intrebat daca se astepta sa vina Traian Basescu, joi, in plen, pentru a-si sustine punctul de vedere, Antonescu a raspuns afirmativ.

"Pot sa va spun cu titlu strict personal, ca mi-as dori sau ca, probabil toti membrii Parlamentului, indiferent ca sunt printre initiatorii acestei solicitari sau printre cei care nu o vor vota, ar dori sa vada raspunsul presedintelui", a spus Antonescu.

El a precizat ca presedintele poate veni si joi, in sedinta in care se citeste cererea de suspendare, dar si la sedinta in care se dezbate si se voteaza aceasta, cand are dreptul, spre deosebire de initiatori sau de grupurile parlamentare, sa intervina de cate ori doreste in dezbatere.

Pe de alta parte, presedintele Senatului a mai spus ca, in acest moment, intentia initiatorilor procedurii de

suspendare

din functie a presedintelui Traian Basescu este de a nu infiinta comisie de ancheta in cazul acestuia si de a merge "direct".

Intrebat daca exclude posibilitatea infiintarii unei comisii de ancheta, Antonescu a raspuns, miercuri: "Asta este o chestiune care se va decide in sedinta de maine, daca cineva va propune, dar in acest moment exista, cel putin din partea initiatorilor, intentia de a se merge direct, pentru ca infiintarea unei asemenea comisii nu este obligatorie, se poate face cu aceasta comisie sau fara ea".

Birourile permanente au decis ca joi, la ora 10.00, sa aiba loc sedinta plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26