Deputatii nu mai muncesc miercuri, si-au luat vacanta. Sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum

Parlamentari, vot

Camera Deputatilor si-a suspendat, miercuri, din lipsa de cvorum, sedinta in care era prevazuta discutarea raportului Comisiei juridice privind cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila. 

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a spus ca suspenda sedinta dupa o consulare cu liderii grupurilor parlamentare, neanuntand numarul deputatilor prezenti la sedinta.

Deputatii ar fi trebuit sa dea un vot cu bile in cazul cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Marko Attila, deoarece cererea de demisie a acestuia nu a fost depusa la Camera in original. Saptamana trecuta, Camera Deputatilor a amanat votul la cererea de arestare preventiva a lui Marko Attila dupa ce la Biroul Permanent a fost depusa cererea de demisie a acestuia, dar aceasta nu a putut fi luata in considerare deoarece nu era depusa in original. 

Zgonea a spus atunci ca se asteapta demisia in original a lui Marko Attila, in caz contrar urmand sa se dea vot la raportul Comisiei privind cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, dupa ce sedinta Camerei a fost suspendata din lipsa de cvorum, ca acest lucru nu are legatura cu cererea DNA referitoare la Marko Attila, cazul urmand sa fie transat saptamana viitoare si ca era obligatia majoritatii sa asigure cvorumul. El a spus ca era obligatia majoritatii parlamentare de a asigura cvorumul deoarece detine peste 60% din mandatele in Parlament si ca "este evident ca a existat o intelegere" a majoritatii sa nu se lucreze pentru ca suma forfetara a fost data deputatilor de marti.
"Era obligatia majoritatii parlamentare de a asigura cvorumul, detine peste 60%. Din grupul PNL au fost prezenti peste 45 de deputati, in timp ce din majoritatea parlamentara nu au fost nici 20. Este evident ca a fost o intelegere tacita la nivelul conducerii PSD si a celorlalte formatiuni din majoritatea parlamentara sa nu se lucreze astazi. Nu are legatura cu Marko Atitla", a afirmat Orban.

Citește și
Dan Sova
Cazul "Sova" i-a facut pe parlamentari sa isi modifice statutul. Alesii isi vor pierde imunitatea mai usor
„Ne plătește mai bine ca-n Italia!” Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi

El a spus ca trebuie intrebati cei din majoritate ce intelegere au de a nu lucra miercuri, dar nu are legatura cu cazul Marko Attila.
"Ieri (marti-n.r.), cand a fost vorba de modificarea legii Statutului deputatilor si senatorilor, a fost prezenta. Se vede din decizia care a fost luata ca suma forfetara s-a dat ieri si nu astazi. Daca voiau sa-si tina oamenii din majoritate se dadeau astazi. Puteti sa cerereti listele si sa vedeti cati sunt prezenti. Dar nu vreau sa fac o dezbatere politica, este Pastele", a adaugat Orban. El a mai spus ca oricum se va face votul cu bile asupra cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila saptamana viitoare, daca nu va veni pana atunci demisia acestuia in original sau cu semnatura electronica.

"Oricum se va face acel vot cu bile daca pana saptamana viitoare nu va veni demisia in original sau cu semnatura electronica, vom dezbate si vom vota solicitarea. El si-a trimis demisia, problema este ca nu este in original. Din discutia cu reprezentantii UDMR, acestia au garantat ca vor aduce demisia scrisa, astfel incat sa fie legala. Nu s-a razgandit. Oricum e clar ca, daca nu va veni demisia scrisa, va fi vot", a mai aratat Orban.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Romanii le raspund parlamentarilor care vor sa iasa la pensie cu pana la 6.000 de lei/luna.
Romanii le raspund parlamentarilor care vor sa iasa la pensie cu pana la 6.000 de lei/luna. "Sa ia cat un muncitor de rand"

Sute de oameni si-au exprimat nemultumirea fata de proiectul prin care parlamentarii vor sa-si mareasca pensiile in functie de numarul de mandate pe care le-au obtinut.

Cazul
Cazul "Sova" i-a facut pe parlamentari sa isi modifice statutul. Alesii isi vor pierde imunitatea mai usor

Parlamentarii si-au modificat marti statutul si isi vor pierde imunitatea mai usor. Totul s-a intamplat dupa ce Dan Sova a ramas senator pentru ca regulile camerei superioare nu erau in acord cu Legea Fundamentala.

Stii cu cat vrea un parlamentar sa iasa la pensie? Calculele unui
Stii cu cat vrea un parlamentar sa iasa la pensie? Calculele unui "proiect misterios" pentru care s-a semnat pe holuri

Cat sunt inca in putere si la putere, parlamentarii s-au gandit sa-si ia masuri suplimentare de siguranta pentru batranete.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.