VIDEO. Emil Boc pentru Stirile ProTv: "A venit randul companiilor de stat"

13-05-2011 15:21

VIDEO. Emil Boc pentru Stirile ProTv: A venit rand...
VIDEO. Emil Boc pentru Stirile ProTv: A venit rand...

INS a anuntat ca Romania a iesit din recesiune, iar premierul Emil Boc a declarat, intr-un interviu pentru Stirile ProTv, ca "asa cum s-au schimbat radical pensiile, salariile, regulile de asistenta sociala, acum a venit randul companiilor de stat".

Vezi intreg interviul acordat de prim-ministrul Emil Boc Stirilor ProTv, in materialul video.

Premierul Emil Boc a declarat ca nu este adeptul privatizarii resurselor strategice, dand exemplul vanzarii Petrom, ceea ce a dus la incapacitatea Romaniei de a controla pretul carburantilor, in comparatie cu Romgazul care a ramas al statului roman, ceea ce a permit tarii noastre sa tina in frau pe cat posibil pretul gazului.

Pe de alta parte insa, Emil Boc a declarat ca: "Orice companie de stat neperformanta inseamna cheltuieli din buzunarul cetateanului, pentru ca acolo se fac lucruri neperformante. Am facut 10 reforme importante pana acum care au schimbat radical de la pensii, la salarizare, de la educatie la coduri juridice, la asistenta sociala. Acum e momentul ca si in cazul companiilor de stat sa spunem lucrurilor pe nume. Acolo unde nu e performanta, trebuie sa aducem performanta". In acest sens, premierul Emil Boc s-a declarat adeptul unui management perfomant, fie el autohton sau strain.

Emil Boc a mai spus ca iesirea din recesiune este un semnal pozitiv care trebuie privit cu responsabilitate, prudenta si realism, iar faptul ca economia trece de la minus la plus trebuie consolidat. Aceasta inseamna, in viziunea prim-ministrului evitarea oricaror masuri populiste.

Boc a spus ca, desi semnalele privind iesirea din recesiune sunt pozitive, va mai trece ceva timp pana cand oamenii vor simti efectele, apreciind ca acest lucru ar putea fi posibil spre finalul acestui an sau anul viitor.

"Iesirea din recesiune reprezinta o dovada ca masurile dureroase si nepopulare pe care le-am luat au fost necesare. Cresterea economica nu va fi posibila daca nu apasam pedala de accelerare a reformei. Nu trebuie sa cadem in patima populismului", a adaugat Boc.

Premierul a precizat ca trebuie continuate investitiile, ca trebuie create noi locuri de munca, trebuie atrase cat mai multe fonduri europene si trebuie stimulate proiectele in parteneriat public-privat.

Dupa 19 trimestre de scadere, Institutul National de Statistica a anuntat iesirea tehnica din recesiune. Adica PIB-ul tarii a urcat in primul trimestru cu 0,6% fata de ultimele trei luni ale anului trecut.

Citeste si:

FAZA ZILEI. Beat crita, a incercat sa sune de la pachetul de tigari. VIDEO

El este cel mai iubit caine de pe internet. Ii dai "Like" pe Facebook?


VIDEO PROTVPLUS.RO