Cum ți se schimbă viața când ajungi parlamentar. Dispar datoriile și apar conturi în bănci
Mulți dintre aleșii ajunși pentru prima oară în Parlament au avut rezultate vizibile, în doi ani de activitate, mai ales pe plan financiar.
Dacă în cazul celor cu experiență averile nu s-au modificat considerabil, cei aflați la primul mandat au reușit să scape de datorii, să strângă zeci de mii de euro și să-şi cumpere case.
În primii doi ani de mandat, mulți deputați s-au grăbit să-și achite datoriile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă, avea în 2016, potrivit declarației de avere, 10 case, 10 terenuri și 40.000 de lei datorie. A reușit să înapoieze acești bani, dar a a rămas totuși cu problemele de comunicare, care l-au scos din Guvern.
Iar modelul e răspândit în rândul celor aleși în 2016. Deputatul PSD Florin Manole şi-a lichidat cele două credite pe care le avea și a mai pus și deoparte încă 13.000 de euro. Colegul sau de partid, Andrei Ioan Alexandru și-a achitat doar o parte din datorii, dar a reușit să economisească 100.000 de euro.
Și deputatul PNL Corneliu Olar a reușit să strângă aproape 37.000 de euro.
Corneliu Olar, deputat PNL: "Strâns banii din indemnizație și de la salar, nu m-am mișcat la nimic altceva. Eu zic că îs banii puși normal, trăiesc și din alte afaceri, nu afaceri, că eu n-am, dar are familia. Nu cer bani de la mine, am și eu o vârstă, îmi permit să trăiesc altfel, să nu mai iau din banii aia. Banii ăia să-i țin pentru zilele negre".
Prea puțin vizibil în Parlament, fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, a strâns în conturi 55.000 de euro, în mai puțin de doi ani. La fel și Oana Bizgan, deputat afiliat USR, care a economisit 27.000 de euro.
Fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, acum deputat PSD, Beatrice Tudor și-a luat o casă și un teren într-o comună din Giurgiu, dar a reușit să pună deoparte și 30.000 de lei.
Salariul de bază a unui parlamentar fără funcții a ajuns, anul acesta, la aproape 19.000 de lei brut pe lună, pe lângă banii de cazare, transport și sumele forfetare.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: salarii, deputati, Parlament, parlamentari, Danut Andrusca,
Dată publicare:
10-01-2019 06:45