Criza taie din bugetul parlamentarilor!

02-02-2009 00:00

La Parlament s-au facut corecturi de criza. Dupa ce si-au umflat initial bugetele, conducerile celor doua Camere si-au amintit ca suntem in criza si cauta sa taie pe ici, pe colo.


Munca grea pentru chestorii din Senat si Camera Deputatilor in ultimele zile. Dupa ce si-au umflat bugetele, conducerile celor doua Camere cauta acum sa le reduca drastic. Doar este criza si trebuie sa se dea populatiei un exemplu de austeritate.

Senatul va avea un buget mai mic ca in 2008. Se taie de la toate capitolele, mai putin de la cel privind indemnizatiile si salariile. Explicatia ? In 2008, salariile au fost majorate de doua ori, iar maririle trebuiesc acoperite. 

Printre altele, alesilor li se vor da bani mai putini pentru carburant, mobilier, incalzire si lumina. In plus, vor renunta la achizitionarea de masini. Fata de 2008, cresc insa sumele destinate deplasarilor in strainatate, de la 2 milioane de lei la 3,6 milioane de lei. 

La Camera Deputatilor situatia sta putin altfel. Alesii au un buget cu aproape 20% mai mare decat anul trecut. Cauta acum sa mai taie din el. Presedintele Camerei, Roberta Anastase, vrea sa renunte la amenajarea studioului TV, la studiul de fezabilitate privind construirea unui hotel, dar si la sera.

Atmosfera din Parlament a fost luni mai mult decat anosta, dar relaxata. Atat la Camera, cat si la Senat au fost alese noile conduceri, dupa care sedintele au inceput cu intonarea imnului. Au fost votate si cateva legi. Cei mai noi au luat contact si cu vestitul bufet si restaurant. 

Relaxarea se va risipi insa cat de curand. Depuatii vor lua luni seara o decizie privind forma finala bugetului, in timp ce senatorii se vor hotari definitiv marti ce si de unde vor mai taia.

Tags: buget, parlament,


VIDEO PROTVPLUS.RO