Coronavirusul bagă politica în carantină. Aleşii nu vor nici anticipate, nici guvern Cîţu

Ultima actualizare: 10-03-2020 07:15

Criza în desfăşurare, creată de coronavirus, are efecte şi în politică.

Opoziţia cere Guvernului să renunţe la forţarea alegerilor anticipate şi să investească un nou cabinet, cu puteri depline, cât mai repede. Demersul este susţinut şi de politicienii din USR. Votul pentru învestirea Guvernului Cîțu este programat joi.

Deocamdată şefii celor două camere le-au cerut în scris liberalilor să desemneze alţi miniştri în locul celor care primit aviz negativ săptămâna trecută, la audierile din comisiile de specialitate. „Sub nicio formă”, a replicat premierul Orban.

Cei de la PSD împreună cu aliaţii lor din PRO România şi ALDE au anunţat că îşi doresc încetarea crizei politice şi instalarea unui guvern cu drepturi depline. Joi, când este programat votul pentru cabinetul Florin Cîţu, s-ar putea strânge astfel suficiente voturi pentru că executivul să fie instalat.

Deşi au fost primii care au cerut organizarea alegerilor anticipate, acum şi cei de la USR se alătura demersului actualei opoziţii.

Surse parlamentare susţin însă că premierul propus nu va reuşi să adune cele 233 de voturi necesare. Altfel spus, anticipatele sunt încă pe masă - deşi nu se mai discuta despre ele.

Tot joi este aşteptată şi o decizie a Curţii Constituţionale în privinţa ordonanţei care reglementează calendarul alegerilor anticipate. Dacă textul va fi respins, liberalii au pregătit o altă initativa legislativă cu prevederi similare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO