Consiliul Național PNL. Turcan: ”Am luat o vistierie prăduită de PSD şi nu ne-am plâns”

Consiliul Național PNL. Turcan: ”Am luat o visterie prăduită de PSD şi nu ne-am plâns”
Pro TV

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, 1.250 de delegaţi fiind prezenţi la şedinţă. Întrunirea a început cu aproape 20 de minute întârziere faţă de ora programată.

UPDATE - Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a vorbit despre activitatea europarlamentarilor partidului, referindu-se şi la victoria Laurei Codruţa Kovesi, care nu ar fi putut să aibă loc fără europarlamentarii liberali şi fără sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis.

„Anul trecut a fost uşor, adevăratele bătălii şi adevăratele victorii sunt absolut convins că vor veni în acest an”, a spus Bogdan duminică, în discursul ţinut în faţa participanţilor la Consiliul Naţional al PNL.

Acesta a precizat că îşi doreşte dublarea grupului parlamentar al PNL şi ca acest lucru să se întâmpla în urma alegerilor parlamentare anticipate.

Eurodeputatul a enumerat, printre realizările grupului europarlamentarilor liberali români, numirea Adinei Vălean în funcţia de comisar european pentru Transporturi, dar şi câştigarea de către Laura Codruţa Kovesi a funcţiei de şef al Parchetului European, potrivit News.ro.

Citește și
Ludovic Orban, Victor Costache
Premierul îi ia apărarea ministrului Sănătății: ”Nu e în conflict de interese”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

UPDATE - Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că trebuie continuată lupsa cu PSD, care nu trebuie înfrânt, ci ”făcut praf”. ”Să fim camarazi şi să arătăm că-i batem dimineaţa, la prânz şi seara, de fiecare dată când suntem uniţi”, a spus Roman.

”Trebuie să continuăm lupta cu duşmanul cel mare. PSD-ul nu trebuie doar înfrânt, PSD-ul trebuie făcut praf. Cu moţiunea de cenzură m-am lămurit: scrisă pe genunchi de Vasile, vechiul portar de la sediul PSD, om de treabă, a învăţat şi el săracul ce a putut de la liderii PSD şi a scris o moţiune aşa cum a învăţat el. Cât e de serioasă, v-aţi dat seama ascultându-l pe liderul de grup de la PSD care a uitat cum se numeşte moţiunea”, a declarat Florin Roman.

Liderul deputaţilor liberali a criticat moţiunea depusă spus că „nu poţi la infinit să stai şi să fii acuzat de hoţi, de bandiţi care au confundat banul public cu buzunarul lor”.

UPDATE - Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat duminică, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al PNL, că îşi doreşte o discuţie „cu cifrele pe masă” cu oficialii din PSD care au condus România şi că vrea ca aceştia să explice de ce economia arată „aşa cum am prezentat-o noi”.

„Eu nu cred că PSD vrea să ascundă ceva, eu cred că PSD vrea să fie transparent. Venim, punem totul pe masa, vom arăta cifrele, trebuie să venim să şe discutăm pentru că acuma ştim ce am preluat în România iar cei care sunt responsabili pentru ce am preluat i-am menţionat astăzi în postare: Viorel Ştefan, Sorin Grindeanu, Tudose, Teodorovici, Viorica Dăncilă, Ionuţ Mişa. Ei sunt cei care au gestionat economia în ultimii trei ani de zile, ei trebuie să vină să ne explice de ce arată economia astăzi aşa cum am prezentat-o noi”, a spus Cîţu.

UPDATE - Vicepremierul Raluca Turcan a prezentat, duminică, la Consiliul NAţional al PNL, Raportul de activitate al Guvernului, vorbind despre realizările liberalilor din ultimele luni. 

”Ce moment frumos. Cât am aşteptat această clipă să pot să mă adresez dvs, dar şi preşedintelui Ludovic Orban, prim ministrul României. Am schimbat radical soarta României. Am înlăurat Guvernul PSD şi am învestit Guvernul Orban într-un Parlament dominat de PSd. Am câştigat alegerile prezidenţiale. Am deschis porţile către un alt fel de politică în România. Vă mulţumesc şi felicitări”, a spus Turcan.

”Am atins o maturitate politică ce nu o mai are niciun partid. Am învins un adversar periculos şi am arătat că avem forţa să ducem la capăt un proiect. Nimic nu ar fi foar osibil fără parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis”, a mai afirmat vicepremierul.

”Am luat o visterie prăduită de PSD şi nu ne-am plâns”, a mai afirmat Turcan.

Subiectele de pe ordinea de zi

 

Pe ordinea de zi a evenimentului se mai află prezentarea raportului de activitate al Guvernului, bilanţul politic al conducerii liberalilor şi bilanţul grupurilor parlamentare, transmite Agerpres.

La eveniment vor participa circa 1.300 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, prim-vicepreşedintele PNL şi liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, şi vicepreşedintele PNL, Virgil Guran, vor susţine discursuri în cadrul reuniunii.

Pe 20 ianuarie, Biroul Executiv al PNL a decis convocarea Consiliului Naţional al liberalilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Turcan: Ministrul Costache deranjează un grup care ține în frâu tot ce mișcă în Sănătate
Turcan: Ministrul Costache deranjează un grup care ține în frâu tot ce mișcă în Sănătate

Vicepremierul Raluca Turcan îi ia apărarea ministrului Sănătății Victor Costache, în scandalul privatizării serviciilor medicale.

Premierul îi ia apărarea ministrului Sănătății: ”Nu e în conflict de interese”
Premierul îi ia apărarea ministrului Sănătății: ”Nu e în conflict de interese”

Premierul Ludovic Orban i-a luat apărarea, joi, ministrului Sănătăţii, Victor Costache, după ce acesta a fost acuzat de PSD că este în conflict de interese, deoarece activează și ca medic într-o clinică privată.

Scandal în sănătate. PSD acuză PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”
Scandal în sănătate. PSD acuză PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”

PSD acuză PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”, prin privatizarea programelor naționale de sănătate.

CCR dă peste cap planurile Executivului. Două proiecte au fost întoarse de judecători
CCR dă peste cap planurile Executivului. Două proiecte au fost întoarse de judecători

Curtea Constituțională dă peste cap planurile Executivului. Două dintre proiectele pentru care Ludovic Orban și-a pus mandatul pe masă - transportul elevilor între orașe și institutul magistraturii - au fost întoarse de judecătorii constituționali.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.