Coaliția de guvernare grăbește adoptarea Bugetului pe 2019, fără modificări. Plen reunit miercuri

×
Codul embed a fost copiat

Parlamentarii coaliţiei de guvernare vor să voteze pe repede înainte legea bugetului de stat.

Miercuri sunt programate şi dezbaterile şi votul final, iar aleşii puterii vor să treacă legea fără modificările cerute de preşedintele Klaus Iohannis, care a catalogat documentul ca fiind ''bugetul ruşinii naţionale'' şi l-a retrimis în Parlament, pentru reexaminare.

Între timp, premierul Viorica Dăncilă îl acuză din nou pe şeful statului că pune piedici programului de guvernare.

Coaliţia de guvernare vrea să adopte legea bugetului pe 2019 cât mai repede, fără modificări. Asta deşi şeful statului a retrimis în Parlament documentul, spunând că este construit ''gresit, pe cifre false şi gândit pentru a servi intereselor PSD.''

Citește și
sigla PSD
PSD: Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Claudiu Manda, senator PSD: ”Miercuri dimineață de la ora 10 vor fi comisiile reunite, la 14:00 avem plenul reunit. Nu cred că vor fi foarte multe discuţii, mai ales că reexaminăm, analizăm doar punctele din solicitarea preşedintelui.”

Pe de altă parte, Opoziţia nu critică doar graba coaliţiei de guvernare, ci şi faptul că nu doreşte modificarea bugetului, aşa cum a cerut preşedintele.

Cristina Prună, USR: ”Vom avea acelaşi buget supradimensionat, bazat pe o creştere economică suprarealistă de 5,5%, în condiţiile în care şi Comisia Europeană şi Comisia de Prognoză vorbesc de o creștere mai mică. Vor tăia tot de la investiţii şi vor duce la cheltuieli şi România se va trezi în continuare şi fără autostrăzi.”

Premierul le-a cerut parlamentarilor să discute bugetul cât mai repede şi l-a acuzat pe preşedinte ca dezinformează atunci când vorbeşte despre deficitul din bugetul de pensii.

Viorica Dăncilă: ”Consider total iresponsabile declarațiile domnului președinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii.”

Luni, preşedintele a promulgat doar bugetul asigurărilor sociale de stat, adică pe cel al pensiilor şi al alocaţiilor, dar a refuzat să semneze bugetul de stat, cel prin care sunt împărţiţi banii pentru instituţiile locale şi centrale.

Odată votată în Parlament, legea bugetului de stat va fi trimisă la Cotroceni, pentru promulgare. De data aceasta, şeful statului nu mai poate refuza semnarea documentului.

În ultimii 20 de ani, au mai fost cazuri în care legea bugetului de stat a fost votată cu întârziere, în aprilie sau mai, dar şi mai devreme de 1 ianuarie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Premierul Dăncilă: ”Președintele României îi dezinformează din nou pe români”
Premierul Dăncilă: ”Președintele României îi dezinformează din nou pe români”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că a constatat că preşedintele Klaus Iohannis nu are nicio limită şi că a avut senzaţia că ne întoarcem în timp, în 2013.

PSD: Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului
PSD: Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului

PSD susţine, într-un comunicat, că „preşedintele Iohannis îi minte din nou pe români în încercarea de a explica de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019”.

Iohannis a promulgat legea asigurărilor sociale. PSD, ”unic vinovat” că nu avem buget
Iohannis a promulgat legea asigurărilor sociale. PSD, ”unic vinovat” că nu avem buget

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale, pentru ca pensionarii să nu aibă de suferit.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.