Premierul Dăncilă: ”Președintele României îi dezinformează din nou pe români”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 15:15
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 09:37
Categorie: Politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că a constatat că preşedintele Klaus Iohannis nu are nicio limită şi că a avut senzaţia că ne întoarcem în timp, în 2013.

Reacția sa vine după ce, luni, Klaus Iohannis a anunțat că promulgă doar bugetul asigurărilor sociale.

Dăncilă a spus că a avut senzaţia că ne întoarcem în timp, în 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale, ”folosindu-se de aceleaşi minciuni”.

”Președintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole. De ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019? Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor. Dommnul președinte Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii.

În realitate, după foarte mulți ani, în anul 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la salariat, o altă măsură pe care domnul președinte Iohannis a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența.” - a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că PSD este unicul vinovat că nu există un buget pe anul 2019. Şeful statului a reluat solicitarea adresată Guvernului şi Parlamentului de a se asigura ca sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget.

O altă dezinformare pe care domnul preşedinte a aruncat-o cu nonşalanţă în spaţiul public este legată de mărirea pensiilor. Domnul preşedinte ar trebui să citească măsurile pe care le-a luat Guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile. (...) Consider total iresponsabile declaraţiile domnului preşedinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor şi creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmaţie care nu are nicio bază reală. (...) Pensionarii nu au niciun motiv să-şi facă griji. Aşa cum ne-am angajat, vom continua majorarea pensiilor", a susținut prim-ministrul.

Potrivit lui Klaus Iohannis, practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este "un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii".

Ședință de Guvern. Proiect de Hotărâre privind privind reabilitarea sectorului sanitar

Guvernul s-a reunit marți în şedinţă, de la ora 14.00, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre, printre care și unul care vizează un contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii privind reabilitarea sectorului sanitar.

Astfel, pe agenda Executivului se află proiectul de hotărâre pentru aprobarea Amendamentului nr. 9 convenit între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii, prin scrisoarea semnată la Luxemburg la 15 ianuarie 2019 şi la Bucureşti la 25 ianuarie 2019, la contractul de finanţare destinat proiectului privind reabilitarea sectorului sanitar, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2005.

De asemenea, potrivit Agerpres, Cabinetul Dăncilă urmează să se pronunţe asupra unui proiect de hotărâre privind darea în administrarea Curţii de Conturi a unui imobil situat în judeţul Prahova, aflat în domeniul public al statului.

Executivul urmează să discute şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea acordului între Guvernele României şi Regatului Cambodgiei cu privire la eliminarea obligativităţii deţinerii vizelor pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, semnat la Bucureşti, la 13 decembrie 2018.

Modificarea anexei 1 la Hotărârea Guvernului 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi va fi, de asemenea, discutată marţi de Executiv.

Pe ordinea de zi se mai află proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernele României şi Emiratelor Arabe Unite privind dobândirea, pe bază de reciprocitate, a dreptului de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, semnat la Abu Dhabi, la 17 octombrie 2018.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România şi Ungaria privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Bucureşti, la 3 octombrie 2018 se află şi el pe ordinea de zi.

De asemenea, Cabinetul Dăncilă va discuta un memorandum referitor la mandatul privind negocierea unui acord-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru contractarea unui împrumut în valoare de 177 milioane de euro în vederea sprijinirii proiectului care vizează modernizarea infrastructurii judiciare în România.

Pe agenda Guvernului, se află şi un memorandum referitor la stabilirea poziţiei României în Cauza 2018/2253, acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor privind transpunerea şi aplicarea incorectă a Directivei 2012/27/UE privind eficienţa energetică (termen de răspuns la punerea în întârziere - 9 martie 2019), se precizează în comunicatul Guvernului.

Colaborarea dintre Guvern şi Comisia Europeană, discutată de Dăncilă cu Timmermans
Colaborarea dintre Guvern şi Comisia Europeană, discutată de Dăncilă cu Timmermans
VIDEO PROTVPLUS.RO
buget iohannis
Iohannis, reacție după declarațiile lui Dăncilă: ”Decizia finală aparține președintelui”
Doi deputaţi USR propun interzicerea organizaţiilor şi propagandei comuniste
Codrin Ștefănescu primește replica de la opoziție: ”Clovnul de cauciuc al lui Dragnea”
Dragnea, din nou la spital. Codrin Ștefănescu spune că are dureri ”atroce”
Moment dificil pentru Viorica Dăncilă. Cum a pronunțat ”Camp David”. VIDEO
Teodorovici, anunț despre OUG 114: „Va fi modificată. Nu îi va mulţumi pe toţi”
Mihai Tudose
Tudose, despre Ştefănescu: „Lasă-l, are bau-baul sub pat, nu-l contrazice”
Codrin Ştefănescu: "PSD este singurul partid românesc, format din oameni normali"
Orban a declarat la Gala TNL că nu-şi vopseşte părul. "Părul arată de fapt sufletul meu"
Anunțul lui Klaus Iohannis cu privire la referendum, ”pentru a da românilor votul înapoi”
Iohannis, despre PSD: ”Modifică legile justiţiei pentru a-şi apăra propriii corupţi”
Un europarlamentar PSD a anunțat că nu mai candidează la alegerile europene