Ciolos, dupa ce PNL a spus ca il propune premier: Sunt deschis propunerii, in masura in care va exista o baza de colaborare

dacian ciolos

Premierul Dacian Ciolos a declarat luni ca, in masura in care dupa alegeri va exista o baza pentru o colaborare cu PNL din postura de premier, este deschis propunerii liberalilor.

Intrebat cum comenteaza faptul ca PNL l-a desemnat candidat la pozitia de premier, Dacian Ciolos a spus ca a acceptat propunerea liberalilor si ca in discutia cu Alina Gorghiu, a transmis ca, dincolo de discutia despre cine va fi viitorul premier, cel mai important este ca principiile si valorile Platformei Romania 100 sa fie preluate si integrate de formatiunile politice care o sustin.

"Am avut azi o discutie foarte buna cu presedintele PNL Alina Gorghiu, in care m-a informat despre intentia aceasta si am spus ca da, in masura in care, in urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o baza pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discutia despre cine va fi viitorul premier, am spus ca ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile si valorile Platformei Romania 100 sa fie preluate si integrate de formatiunile politice care o sustin. Stiu ca si persoanele sunt importante, dar in cazul de fata as prefera ca discutia si asumarea politica sa se concentreze pe principii si valori care sa stea la baza unui program de guvernare, mai mult decat pe persoane“, a declarat Ciolos.

Dacian Ciolos a salutat decizia PNL de a veni cu oameni noi la scrutinul din decembrie, spunand ca aceasta i se pare "o baza buna de pornire".  "La intalnirea de azi, am trecut in revista principiile Platformei Romania 100, portofoliul de proiecte pe care l-am propus, precum si principalele elemente ale programului de guvernare propus de PNL. Exista o convergenta de idei pe mai multe teme si exista proiecte pe care putem construi impreuna. Dincolo de principii, resursa umana este pentru mine foarte importanta. Este foarte important cum punem aceste principii in practica, cu ce oameni, cu ce abordare. Din acest punct de vedere, tin foarte mult la criteriile de integritate, cinste si profesionalism. De aceea, foarte importanta azi a fost discutia pe care am avut-o cu delegatia PNL despre aceste aspecte. Faptul ca PNL si-a asumat un set de criterii de integritate, faptul ca, din cate am inteles, mai bine de jumatate dintre candidatii propusi de PNL sunt oameni noi in politica sau n-au mai fost parlamentari si ar urma sa arate ca se poate face politica cu oameni noi, mi se pare o baza buna de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante si sunt cu atat mai importante in relatia cu partidele care sustin Platforma Romania 100“, a mai spus Dacian Ciolos pentru "Adevarul“.

Desi accepta sustinerea PNL, Dacian Ciolos refuza sa se implice in campania electorala, sustinand ca singura sa implicare va fi pentru promovarea Platformei Romania 100. "Partidele isi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atat timp cat nu sunt candidat la alegeri, nu cred ca o implicare in campanie ar fi un lucru bun. Singura mea implicare va fi pentru promovarea Platformei Romania 100 care reprezinta, in mare parte, inclusiv prin portofoliul de proiecte pe care il contine, o sinteza a ceea ce am facut noi in acest an. Asta nu insemna ca sunt pregatit sa fac un pas politic intr-o parte sau alta. Platforma Romania 100 propune un set de principii si de valori in care eu cred si dupa care m-am ghidat in acest an de guvernare. O guvernare cinstita, deschisa, aproape de oameni, se poate face numai cu sprijinul unei majoritati parlamentare formata din oameni integri, responsabili, fara probleme in justitie“, a raspuns Dacian Ciolos, intrebat daca va participa la mitingul de sustinere anuntat de liberali in data de 6 noiembrie.

Citește și
Alina Gorghiu, Dacian Ciolos
Alina Gorghiu, dupa intalnirea cu premierul: "PNL il va propune pe Dacian Ciolos ca prim-ministru, in viitorul Guvern"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Biroul Politic National al PNL a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, ca Dacian Ciolos sa fie propunerea partidului pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, o validare urmand a fi facuta in Consiliul National al PNL.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Manifestantii unionisti au exagerat un pic." Ce a spus despre eliminarea vizelor pentru Canada

Presedintele Klaus Iohannis considera ca manifestantii de la mitingul unionistilor din weekend au "exagerat un pic" iar "jandarmii au fost un pic nervosi", el subliniind ca proiectul unificarii este unul care trebuie tratat cu maxima seriozitate.

Alina Gorghiu, dupa intalnirea cu premierul:
Alina Gorghiu, dupa intalnirea cu premierul: "PNL il va propune pe Dacian Ciolos ca prim-ministru, in viitorul Guvern"

Dacian Ciolos este propunerea PNL pentru un nou mandat de premier. Cu o conditie: ca liberalii sa castige alegerile parlamentare.

Recomandări
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”

Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran, dar unul care să nu provoace o escaladare a conflictului în regiune, potrivit presei israeliene.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.