Cine sunt noii ministri propusi din Guvernul Ponta 4. Un rector in fruntea Educatiei si un apropiat al lui Iliescu la Cultura

Palatul Victoria

Sorin Campeanu, propus de PC la Ministerul Educatiei, este rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si presedinte al Consiliului National al Rectorilor.

Campeanu are 46 de ani si se afla la conducerea Universitatii Agronomice din martie 2012. Tot din 2012 este si secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. In 1986 a absolvit Colegiul National Sf. Sava, iar in 1991 Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, in 2000 obtinand doctoratul, potrivit Mediafax.

Dupa absolvirea facultatii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii si Proiectari pentru Imbunatatiri Funciare. In perioada 2000-2003 a fost expert coordonator in Ministerul Educatiei si Cercetarii - Centrul National pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai tarziu expert coordonator in Ministerul Educatiei si Cercetarii – Agentia Nationala pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico – social (APART).

A fost director Irrifrance Roumanie intre 2005 si 2008, vicepresedinte al Centrului de Excelenta in cercetare – Biotehnol. Intre 2004 si 2008 a detinut functia de prodecan al Universitatii Agronomice - Facultatea de Imbunatatiri Funciare, unde, incepand din 1992, a detinut toate functiile didactice, de la cea de preparator pana la cea de profesor. Campeanu este vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International.

Citește și
Kelemen Hunor
UDMR a votat iesirea din Guvernul Ponta 3, al optulea din care a facut parte, din 1996

Citeste si: CExN al PSD a votat Guvernul Ponta 4. LISTA viitorului Cabinet in care Liviu Dragnea NU va mai fi vicepremier

Gratiela Gavrilescu, ministrul propus al Mediului

Viitorul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, are 48 de ani si a absolvit in 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimica - Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti. In perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie si protectia mediului la aceeasi firma, iar din 1996 pana in 2004 a fost director general al societatii.

Intre 2003 si 2004 a fost presedinte PUR Ploiesti, din 2004 este membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PNL. In intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploiesti. Ea a fost deputat in legislatura 2008-2012, dar a mai detinut aceasta functie si din decembrie 2007 pana la finalul legislaturii. In 2012, a fost aleasa pentru un nou mandat in Camera Deputatilor, unde este membra a Comisiei pentru sanatate si familie.

Gratiela Gavrilescu detine, impreuna cu sotul, 5000 de metri patrati de padure si 9000 de metri patrati de teren agricol in localitatea Carlige (Vrancea) si alti 3500 de metri patrati de teren agricol in judetul Neamt, toate mostenite. De asemenea, Gavrilescu mai are 400 de metri patrati in Ploiesti, cumparati in 2007. Viitorul ministru al Mediului mai are un apartament de 78 de metri patrati si o casa de 75 de metri patrati in Ploiesti, precum si o casa la Bucov, cumparate in 1999, 2007, 2009. Detine trei autoturisme, doua Kia si cel mai nou este o Dacia Logan.

Gratiela Gavrilescu are si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 5000 de euro, dobandite prin "succesiune", dupa cum scrie in declaratia de avere. Ea a vandut in 2013 o garsoniera si un teren la Bucov si este actionar la fostul sau loc de munca, Arpacor SA.

Mihai Tudose, ministrul propus al Economiei

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de stiinte juridice, a detinut functia de sef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, din 2000 este deputat, iar in actuala legislatura e co-autor la 16 initiative, niciuna economica.

Tudose, in varsta de 47 de ani, a terminat facultatea in 1994 si a detinut pe rand functia de sef birou senatorial, in perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, iar din 2000 pana in prezent a fost deputat. Dupa ce, in 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2007 a obtinut un master in Politici Economice Europene la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in 2007 a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii.

Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, presedinte al filialei Braila a PSD si lider al organizatiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judetene. In actuala legislatura a fost co-autor la 16 initiative legislative, niciuna pe teme economice, 7 intrebari si interpelari si a avut 19 luari de cuvant in plen. Cele 16 initiative se refera la educatie, la organizarea Academiei Romane, la infiintarea Muzeului Brancusi, la metodologia de aprobare, arborare si folosire a steagurilor unitatilor administrative-teritoriale, la sistemul unitar de pensii publice, alocatia de stat, practica elevilor si studentilor, legea antreprenorului social, legea audiovizualului, frontiera de stat si organizarea jocurilor de noroc.

Tudose este presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare a Camerei Deputaților Conform celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2014, are un apartament de 96 de metri patrati in Braila si doua autoturisme Mercedes, achizitionate in 2008 si 2009. Tudose are si o colectie filatelica de 30.000 de euro, achizitionata in perioada 1980-1987. Are o datorie de 15.000 de euro la Constantin Vlase, scadenta in 2014. El este asociat la SC 1001 Net Romania SRL, unde detin 7 parti sociale. Intrebat, duminica, inainte de CExN, daca va face fata si functiei de ministru in Guvernul Ponta 4, in conditiile in care e si deputat si presedinte al PSD Braila, el a raspuns: "Un metru noua’s’opt, o suta de kile, cred ca fac".

Sorin Grindeanu, ministrul propus al Comunicatiilor

Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Comunicatiilor, are 41 de ani, a absolvit Facultatea de Matematica, Sectia informatica, a fost viceprimar al Timisoarei Sorin Grindeanu este nascut in 5 decembrie 1973, la Caransebes, este absolvent al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia informatica.

In 1999 a avut o bursa Tempus pe o perioada de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, in domeniul statistica sociala, iar in 2001 a facut specializari in domeniul : Educatia adultilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. In perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, din noiembrie 2001pana in ianuarie 2004 a fost director la Directia pentru Tineret si Sport Jud. Timis, in urmatorii trei ani a detinut functia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de cateva luni, in 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 pana la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primaria Timisoara.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a detinut mai multe functii in organizatia judeteana de tineret, iar in decembrie 2003 a devenit presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Timis, pana in prezent fiind prim-vicepresedinte de filiala, lider al PSD Timisoara, iar duminica a fost desemnat presedinte interimar al PSD Timis. In perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timisoara. Grindeanu detine impreuna cu sotia un teren intravilan de 500 de metri patrati la Giroc, in judetul Timis, achizitionat in 2005 si unul de 270 de metri patrati in Timisoara, achizitionat in 2011. De asemenea mai detine o casa de 200 de metri patrati in Giroc, construita in 2007, si un apartament de 41 de metri patrati mostenit in 2009. In declaratia de avere mai are trecut un "motociclu ATW" Linhai, fabricat in 2009.

El are un credit de peste 47.000 de euro la ING Bank contractat in 2007 si scadent in 2035. De asemenea, Sorin Grindeanu are o datorie de 15.000 de euro la Lucian Taropa (lider PP-DD Timisoara), care ar urma sa fie retituita pana in 2016. Este co-autor la 35 de initiative legislative privind insolventa, codul fiscal, dialogul social, Codul Muncii, functionarea asociatiilor de proprietari, insolventa persoanelor fizice, legea energiei si a gazelor, contractele de credit pentru consumatori. el este si unul dintre sustinatorii propunerii referitoare la castrarea chimica a persoanelor acuzate de pedofilie. El face parte din Comisia de aparare a Camerei si din cea pentru tehnologia informatiei. Sorin Grindeanu a avut patru interpelari vizand siguranta zborurilor Carpatair, situatia Clinicii de ginecologie din Timisoara, situatia cinematografului "Studio" din Timisoara si una privind partida de rugby intre RCM Timisoara si Farul Constanta.

Andrei Gerea, ministrul propus al Energiei si IMM-urilor

Andrei Dominic Gerea, propus de PLR pentru portofoliul Energiei și IMM-urilor, revine in Guvern la mai putin de un an dupa ce a facut parte din Executiv, ca ministru al Economiei, reprezentant al PNL, partid al carui membru a fost timp de 23 de ani. Gerea are 46 de ani si a absolvit in 1997 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, primul sau loc de munca fiind ca electronist automatizari, la Automatica SA.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Gerea a fost timp de 23 de ani membru al PNL, ocupand pe rand functiile de vicepresedinte al Organizatiei Tineretului Universitar Bucuresti, secretar Relatii Interne al aceleiasi organizatii si apoi vicepresedinte. In perioada 1994 - 1996 a fost vicepresedinte al TNL Bucuresti, vicepresedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepresedinte al PNL Arges. Gerea este membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputaților. El a parasit PNL in iulie 2014, alaturandu-se gruparii Tariceanu, care a infiintat Partidul Liberal Reformator.

Ca activitate profesionala, Gerea a inceput in 1987 ca electronist automatizari la Automatica SA, apoi in perioada 1988 - 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, intre 1993 si 1997 merceolog la Industrialexport. In intervalul 1997 - 2002 a fost manager realtii cu clientii la Eximbank Romania, iar intre 2000 si 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeasi pozitie detinand-o si in perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodata, a fost si director de sucursala la Banca Tiriac, filiala Pitesti. In 1996 - 2000 si 2000 - 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar in perioada 1998 - 2000 a fost si membru al Consiliului de Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov.

In perioada 1999 - 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Posta Romana SA. Andrei Gerea se afla la al treilea mandat de deputat, este casatorit si are doi copii. Gerea detine impreuna cu sotia un apartament de 100 de metri patrati in Pitesti si o casa de 200 de metri patrati in Stefanesti (Arges), achizitionate in 2005, respectiv 2007. El are datorii totalizand peste 180.000 de euro la BCR, Unicredit Tiriac si la Banca Transilvania. Gerea este asociat la Valahia Investments, Gamma Asig Broker si membru in asociatiile "Fratii Golesti" si "Idei Libere".

Adrian Anghel, ministrul propus pentru Diaspora

Viitorul ministru al Romanilor de pretutindeni, Adrian Anghel, este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica a Universitatii Babes Bolyai, cu specializari in reabilitare si fizioterapie, a fost director general al MTV Romania si a devenit membru PSD in 2000. Ales senator in circumscriptia pentru romanii din afara granitelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit in 1982 Universitatea Babes Bolyai - Facultatea de Educatie Fizica, iar in perioada 1983 - 1986 a urmat cursurile Universitatii Northwestern- Chicago si pe cele ale Feinberg School of Medicine si se specializeaza in reabilitare si fizioterapie.

A fost director al Graphic Impact Group si director general al MTV Romania. Conform CV-ului este specializat si ca producator TV. In cea mai recenta declaratie de avere noteaza ca in 2008 a cumparat 90 de hectare de teren agricol la Feldioara (Brasov), 800 de metri patrati la Sacele, tot in Brasov si 1000 de metri patrati la Feldioara, in judetul Cluj. El mai are 500 de metri patrati de teren si o casa de vacanta cumparate in 2007 la Azuga. In 2008, Adrian Anghel si-a cumparat un apartament de 90 de metri patrati in Bucuresti.

El mai are bijuterii de 10.000 de euro, achizitionate in perioada 1985 - 2002, si ceasuri in valoare de 15.000 de euro, cumparate intre 2000 si 2010. Are doua conturi la Bancpost, de 12.000 de lei si de 5.400 de euro. Anghel este actionar la SC Trasal SRL si este presedinte executiv al PSD Diaspora.

Ionut Vulpescu, ministrul propus al Culturii

Parlamentarul PSD Ionut Vulpescu, membru in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor si consilier al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, a fost propus ministru al Culturii in viitorul Guvern. Social-democratul Ionut Vulpescu are 38 de ani, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, are un master in Doctrina si Cultura si un doctorat in Filosofie. Ionut Vulpescu este un apropiat al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia.

Incepand din decembrie 2012, Ionut Vulpescu este deputat si membru al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor. Acesta a fost si membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman, fiind desemnat in aceasta functie in septembrie 2012 de catre premierul Victor Ponta. Potrivit blogului personal, Ionut Vulpescu are orientarea politica "la stanga, unde e inima". Acesta prefera seriale de televiziune precum "Seinfeld", "Californication", "Dr. House" si "Mad Men" si ii plac filmele cu Stan si Bran, dar si pelicule precum "Casablanca", "La dolce vita", "Zorba Grecul", "Ghepardul" si "Forrest Gump". Intre cartile sale preferate se numara "Micul print", de Antoine de Saint-Exupéry, si "Marele Gatsby", de Francis Scott Fitzgerald.

Ionut Vulpescu detine impreuna cu sotia sa, Ana-Maria Vulpescu, un apartament in Bucuresti, de 70,55 metri patrati, dobandit in 2008, printr-un contract de vanzare-cumparare. Cei doi mai detin un teren intravilan in Bucuresti, in suprafata de 14,17 metri patrati, dobandit tot in anul 2008, printr-un contract de vanzare-cumparare, potrivit declaratiei de avere a lui Vulpescu, postata pe site-ul Camerei Deputatilor si datata 11 iunie 2014. Ionut Vulpescu nu are conturi si depozite bancare, nici plasamente si investitii directe si nici nu detine vreun autoturism. In schimb, acesta are un credit in valoare de 40.000 de euro, contractat in anul 2007 la Volksbank si scadent in 2037.

In anul fiscal trecut, Ionut Vulpescu a avut un venit anual de 58.908 lei (indemnizatie de deputat), iar sotia sa, Ana-Maria Vulpescu, a avut un venit anual de 36.000 de lei (salariul net primit de la S.C. Intact Publishing SRL). Ana-Maria Vulpescu lucreaza si in prezent la Intact Publishing, respectiv la cotidianul Jurnalul National. In cadrul ziarului Jurnalul National, aceasta s-a ocupat de coordonarea Colectiei Biblioteca pentru Toti, potrivit informatiilor MEDIAFAX. Pe de alta parte, Ionut Vulpescu este vicepresedinte al Fundatiei "Clubul de la Bucuresti", potrivit declaratiei sale de interese, postata pe site-ul Camerei Deputatilor si datata 11 iunie 2014. Aceasta fundatie a fost fondata de fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
CExN al PSD a votat Guvernul Ponta 4. LISTA viitorului Cabinet in care Liviu Dragnea NU va mai fi vicepremier
CExN al PSD a votat Guvernul Ponta 4. LISTA viitorului Cabinet in care Liviu Dragnea NU va mai fi vicepremier

CExN al PSD a votat, duminica, cu unanimitate de voturi, structura si componenta Guvernului Ponta 4, fara Liviu Dragnea vicepremier. Printre ministrii noi ai PSD se numara Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel si Liviu Pop.

UDMR a votat iesirea din Guvernul Ponta 3, al optulea din care a facut parte, din 1996
UDMR a votat iesirea din Guvernul Ponta 3, al optulea din care a facut parte, din 1996

Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sambata, iesirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar trei voturi "impotriva" si sapte abtineri.

Bugetul pentru 2015, in chinurile facerii. Victor Ponta:
Bugetul pentru 2015, in chinurile facerii. Victor Ponta: "Introducerea datelor dureaza mai mult decat am crezut"

Bugetul Romaniei pentru 2015 a fost aprobat de Guvern vineri seara, desi premierul Ponta convocase o sedinta speciala dimineata, la ora 10:00.

Recomandări
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug

Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier.  

Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”
Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”

“Doar iau ceva repede din magazin și gata”. Asta și-au spus încrezători majoritatea românilor, în ultimul weekend dinaintea Crăciunului. Apoi s-au trezit la capătul numeroaselor cozi, formate de alți optimiști ca ei.  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.