UDMR a votat iesirea din Guvernul Ponta 3, al optulea din care a facut parte, din 1996

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sambata, iesirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar trei voturi "impotriva" si sapte abtineri.

Propunerea in acest sens a fost formulata de Consiliul Permanent al formatiunii in 27 noiembrie.

Votul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), intrunit sambata la Targu Mures, a avut loc dupa mai mult de trei ore in care delegatii au dezbatut subiectul iesirii UDMR de la guvernare, asa cum a propus Consiliul Permanent al formatiunii in 27 noiembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, in discursul tinut in deschiderea CRU, ca in urma unei analize interne s-a ajuns la ideea ca formatiunea sa iasa de la guvernare, propunerea Consiliului Permanent al formatiunii constituind "o premiera".

La randul sau, vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, si-a indemnat colegii sa fie mandri de cei 25 de ani de activitate a Uniunii si sa le multumeasca colegilor care au renuntat la foarte multe in urma cu noua luni, "s-au dus la Bucuresti si au reprezentat interesele maghiarilor si ale Romaniei". El a precizat ca in momentul de fata lucreaza, in diverse institutii centrale, 110 persoane din partea UDMR.

"Eu am fost acolo. Haideti sa nu ne fie rusine de ce am facut acolo. Am avut realizari. Toata lumea stie ce am realizat. Sa nu vina nimeni si sa opreasca programe. De doua saptamani incercam sa le explicam guvernantilor ca incercam sa pastram un numar cat mai mare de membri (UDMR) care se afla in diferite institutii, sa nu fie dati afara, ca lucreaza bine", a spus Borbely, subliniind ca reprezentantii Uniunii trebuie sa discute si sa mentina o relatie corecta cu guvernele.

Printre putinii oponenti ai iesirii de la guvernare s-a numarat consilierul premierului pentru minoritati, Frunda Gyorgy, care a apreciat ca iesirea de la guvernare ar fi o decizie gresita, argumentand ca, din Guvern, se pot face mai multe pentru comunitatea maghiara.

El a subliniat ca, desi UDMR vrea sa iasa de la guvernare, liderii formatiunii au anuntat deja ca vor sustine Guvernul, ceea ce reprezinta o pozitie destul de incerta. Presedintele CRU, Biro Rozalia, a anuntat ca, in urma votului CRU, majoritatea a votat pentru iesirea de la guvernare, inregistrandu-se doar trei voturi "impotriva" si sapte abtineri.

UDMR a decis in 27 noiembrie, la Consiliul Permanent al Uniunii, iesirea de la guvernare, recomandarea fiind supusa validarii Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), intrunit sambata la Targu Mures. Cabinetul Ponta 3 este cel de-al optulea guvern din care au facut parte reprezentantii Uniunii, incepand cu anul 1996.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO