Ce spun unii senatori PSD despre Mircea Geoana: "Sa rupem pisica"

02-11-2011 09:42

Mircea Geoana este chemat sa dea explicatii conducerii PSD. Suparati ca seful Senatului a plecat in vizita in Statele Unite pe cont propriu si ca, in general, are in agenda intalniri despre care colegii sai afla din ziare, unii vor sa-i ceara socoteala.

"Sa rupem pisica", cer unii dintre senatori, si nu se feresc sa vorbeasca, despre excluderea lui Mircea Geoana din partid.

Voci din partid sustin ca Victor Ponta si Crin Antonescu pregatesc si ei o vizita in Statele Unite. Cand au aflat ca Mircea Geoana s-a recomandat la Washington, reprezentantul opozitiei, cei doi lideri s-au suparat.

"M-am interesat, e in vacanta, nu are niciun mandat al senatului si nici al opozitiei" - a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

"A folosit toate insemnele senatului, dar nu stie nici Biroul Permanent al Senatului, nici grupul nimic" - spune si Ilie Sarbu, liderul grupului PSD din Senat

Contactat telefonic, Mircea Geoana ne-a transmis ca vizita de lucru nu s-a facut din banii institutiei, iar obligatia sa este de a prezenta o informare la intoarcere. Deranjati ca de obicei nu sunt informati despre agenda sefului lor, unii dintre senatorii PSD au cerut sa chiar excluderea sa.

Luni, Mircea Geoana este asteptat la partid pentru o discutie.

De altfel, si declaratia prin care Geoana nu exclude o posibila candidatura a sa la sefia tarii la alegerile din 2014 a starnit critici.

"Nu e cazul domniei sale sa fie cotat bine in sondaje. Si cand a fost cotat bine, ati vazut ce a facut, asa ca mai bine sa isi vada de treaba lui" - a declarat Viorel Hrebenciuc, deputat PSD.

In decembrie anul trecut, Mircea Geoana a mai primit un ultimatum, ca sanctiune pentru o serie de declaratii. O data cu excluderea lui, PSD ar pierde functia de presedinte al Senatului.


VIDEO PROTVPLUS.RO