Geoana nu mai are voie sase luni sa faca declaratii in dezacord cu PSD

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Conducerea PSD a decis luni sa ii impuna lui Mircea Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului.

Amintindu-i ca din februarie nu mai este presedintele partidului, social democratii i-au cerut lui Mircea Geoana
sa nu-i mai critice pe colegii din conducere.

Liviu Dragnea, secretar general PSD, a spus ca Geoana "nu stie sa piarda" si ca Victor Ponta este acum presedintele PSD. In opinia lui Dragnea, Ponta trebuie respectat ... iubit sau neiubit.

Tonul ridicat al conducerii vine dupa ce fostul lider PSD a lansat, zilele trecute, critici la adresa PSD si-a avut un schimb dur de replici cu actualul presedinte, Victor Ponta. Astazi, Ion Iliescu a indemnat la toleranta:"Mi se pare inutila o astfel de disputa in public. Asta inseamna edicatia, cultura democratica, sa inveti sa tolerezi parerile altora."

Dupa multe ore de discutii, a venit si decizia. Sase luni ... Mircea Geoana va trebui sa se abtina de la comentarii. Amenintat cu excluderea, Geoana a precizat ca se va conforma. In felul sau.

Citește și
Mircea Geoana
Revista presei. Geoana: "Scopul lui Ponta este inlaturarea mea de la Senat"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

El a declarat ca nu a fost sanctionat de conducerea PSD si ca este vorba despre "o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului", lucru pe care il va respecta.

"Important este ca sa punem partidul pe primul loc si oamenii pe primul loc si cred ca, din acest moment, discutiile in contradictoriu ar trebui sa conduca mai degraba catre solutii concrete pentru tara", a declarat Geoana, la iesirea din sediul PSD.

Presedintele CN al PSD

Adrian Nastase

a spus ca PSD nu isi poate permite ca, in aceasta perioada, sa mearga cu doua tipuri diferite de mesaj si ca, din acest punct de vedere, solicitarea facuta de

Victor Ponta

referitor la

Mircea Geoana

este fireasca si legitima.

Saptamana trecuta, dupa ce Victor Ponta si Mircea Geoana si-au aruncat vorbe grele prin intermediul presei, actualul presedinte al partidului i-a dat un ultimatum fostului sef al PSD.

"Atitudinea domnului Geoana fata de PSD dupa Congresul din februarie trebuia lamurita mai devreme sau mai tarziu. Saptamana viitoare asta vom face, in sensul in care domnul Geoana se va hotari daca mai vrea sau nu sa mai ramana in PSD. In felul acesta, in mod sigur, nu se poate", a declarat Ponta pentru Mediafax.

Mircea Geoana ramane presedintele Senatului: are sustinerea conducerii PSD

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dragnea:
Dragnea: "Problema" Geoana se transeaza luni, in Biroul Permanent

Liviu Dragnea a declarat agentiei MEDIAFAX, ca fostul lider al partidului, Mircea Geoana nu mai poate continua sa vorbeasca impotriva PSD din calitatea de membru al PSD si ca luni, la BPN, aceasta "problema" va fi "transata".

Revista presei. Geoana:
Revista presei. Geoana: "Scopul lui Ponta este inlaturarea mea de la Senat"

Mircea Geoana ii da replica lui Victor Ponta, afirmand ca seful PSD si-a construit notorietatea "prin atitudini de pusti obraznic". El sustine ca influenta mogulilor in partid era "zero barat". Revista presei: cele mai importante evenimente autohtone.

Ponta da cu pumnul in masa: Geoana sa decida daca mai sta in PSD!
Ponta da cu pumnul in masa: Geoana sa decida daca mai sta in PSD!

Conflictul dintre cei doi lideri ai PSD pare sa fi ajuns la apogeu. Dupa ce Victor Ponta si Mircea Geoana si-au aruncat vorbe grele prin intermediul presei, actualul presedinte al partidului i-a dat un ultimatum fostului sef al PSD.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.