Ce au facut parlamentarii in prima zi de munca, in timp ce legi din 1997 asteaptau sa fie dezbatute
Fara prea mult chef de munca si ceva mai plinuti, dupa cum singuri au remarcat, parlamentarii s-au intors marti la lucru.
Unii s-au grabit sa anunte ca nu se muta de la hotel. Altii, mai relaxati, s-au pupat, s-au fotografiat si au recunoscut ca nu prea le arde de lucru. Asta desi pe mesele lor sunt sute de legi. Unele, cum ar fi noul cod rutier, asteapta votul, de ani de zile.
"Ce sa facem. Ca in prima zi, asa, fara chef", a spus Theodor Nicolescu de la PNL.
Alegeri 2024
08:30
Ludovic Orban: Există o dezinformare în ceea ce priveşte retragerea mea din cursa pentru prezidenţiale
08:28
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. AEP: Până la ora 8:00, au votat 15.096 de cetăţeni - 0,84%
08:24
Ciucă: Am votat pentru prosperitate, securitate şi democraţie. Votul util merge către acel candidat care are onesitatea
08:18
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Prezența pe județe, declarații și incidente în ziua votului
Adica bronzati si cu cateva kilograme in plus, cam asa s-au intors parlamentarii dupa zece zile libere.
Daca adunam zilele in care au fost la lucru, alesii au muncit de la inceputul anului si pana astazi o luna si jumatate. Unii s-au intors din concediu cu gandul sa-si rezolve situatia locativa.
"Suntem trei colegi care au zis ca ar opta pentru hotel.", a declarat Mate Andras, lider grup UDMR Camera Deputatilor.
Pentru asta, cei cativa parlamentari UDMR le-au scris sefilor camerei deputatilor si au anuntat ca renunta la spa-ul, care este oricum gratuit, si ca sunt dispusi sa-si plateasca singuri micul dejun doar ca sa nu se mute.
In aceste conditii, peste 230 de legi sunt amendate si asteapta ca alesii sa se reuneasca in plen pentru dezbateri si vot.
In proportie de 90%, textele ajunse in dezbaterea parlamentului sunt scrise de Guvern, iar alesii nu trebuie decat sa le transpuna in legi. Esti si situatia noului cod rutier sau a legii privind siguranta in trafic. Ambele asteapta de peste un an sa fie adoptate.
"Pare ca bate pasul pe loc. Asa pare, dar nu este. Au fost foarte multe amendamente", a declarat Iulian Iancu, deputat PSD.
356 dintre legile deputatilor nu au fost nici macar citite, iar scuzele sunt greu de gasit caci unele sunt in parlament din 2005.
Senatorii au si ei peste o suta de legi restante, iar despre cea mai veche dintre ele probabil ca nu isi mai aminteste nici initiatorul, caci a scris-o in 1997.