Blaga si Boc se bat pe sefia PDL, dar au acelasi obiectiv: guvernarea

×
Codul embed a fost copiat

Dupa Emil Boc, a venit randul lui Vasile Blaga sa intre oficial in cursa pentru sefia PDL. Spre deosebire de contracandidatul sau, cel care este supranumit "buldogul" a fost mult mai sobru si a citit un discurs pe care il avea dinainte pregatit.

"In primul rand candidez pentru ca sunt convins ca partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o noua abordare in actiunea sa politica", a spus Vasile Blaga, care a mai mentionat ca "munceste" in acest partid de 20 de ani si ca il iubeste ca pe propria familie.

Din acest motiv, Blaga stie ca "in PDL se poate mai bine", desi este constient ca partidul si-a asumat guvernarea intr-un moment de criza.

 La fel ca si "rivalul" Emil Boc, Blaga a anuntat ca principalul sau obiectiv este acela de mentinere a Partidului Democrat Liberal la guvernare, inclusiv dupa anul 2012. Chiar si numele motiunii seamana putin cu cea a lui Boc. Documentul lui Blaga se numeste "O Romanie dreapta, o Romanie europeana", in timp ce motiunea lui Boc se numeste "Romania dreapta, Romania puternica".

Vasile Blaga a venit la sediul central al PDL alaturi de sustinatorii sai, intre care Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu, Cezar Preda, Costica Canacheu, Catalin Croitoru, Radu F. Alexandru, Cristian Radulescu sau Mihail Boldea. De asemenea, Radu Berceanu l-a asteptat la Blaga la sediu, fiind in comisia de organizare a congresului.

Citește și
Vasile Blaga si Emil Boc
Boc, Blaga si Paleologu, in competitia pentru sefia PDL
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Emil Boc, primul care s-a inscris in cursa pentru PDL

 Primul care a intra oficial in aceasta cursa pentru presedintia PDL a fost chiar actualul lider al partidului, Emil Boc. Destul de emotionat, Boc a renuntat sa mai citeasca discursul pe care il avea pregatit pe foaie.

"Dragi colegi vreau in primul rand sa va multumesc ca ati ales azi sa fiti alaturi de mine, intr-un moment important pentru ceea ce inseamna si destinul meu politic, dar si ceea ce inseamna Partidul Democrat Liberal", a spus Boc de pe treptele sediului PDL din aleea Modrogan, inconjurat de zeci de membri ai echipei de campanie.

Fara sa mai divagheze, Emil Boc a trecut direct la subiect: "Candidez, de asemenea, cu doua obiective foarte clare. Primul, mentinerea PDL-ului la guvernare, si cel de-al doilea, castigarea alegerilor locale si parlamentare din 2012 si, in consecinta, continuarea guvernarii".

Cu aceasta ocazie, Boc le-a amintit celor prezenti ca, de cand este presedinte al PDL, a castigat toate competitiile electorale. "Cu alte cuvinte, aveti incredere ca stiu ce trebuie facut sa castigam si urmatoarele competitii electorale", a mai spus, zambind, seful Executivului.

In incheiere, Emil Boc a precizat ca este un "sustinator din plin al dezbaterilor din PDL" si ca, de aceea, le ureaza succes si celorlalti colegi care isi depun candidaturile.

Premierul a venit astazi la sediul central al PDL insotit de Ioan Oltean si Gheorghe Flutur si a fost primit cu aplauze. Aproximativ 80 de membri PDL l-au asteptat la Boc, printre acestia aflandu-se Gheorghe Falca, Roberta Anastase, Mircea Toader, Raluca Turcan, Daniel Buda, Silviu Prigoana, Dumitru Pardau, Gelu Visan, dar si ministrii Valeriu Tabara, Ion Ariton, Daniel Funeriu, europarlamentarii Elena Basescu si Theodor Stolojan, precum si deputatul Sever Voinescu.

Emil Boc a depus, luni, la Comisia pentru pregatirea Conventiei Nationale din 14 mai, cererea de a candida pentru un nou mandat, insotita de motiunea "Romania dreapta, Romania puternica", precum si de cele 35 de semnaturi necesare.

Paleologu: "...sunt, totodata, credibil, cred eu"

 Aparitia lui Theodor Paleologu in cursa electorala pentru conducerea Partidului Democrat Liberal va descreti fruntile celorlalti candidati. Cel putin asa crede chiar Paleologu, care s-a inscris astazi, oficial, in aceasta competitie cu motiunea "Privind spre viitor".

"Chiar daca am spus, si repet acest lucru, motiunea mea "Privind spre viitor" are si darul, sper, de a destinde atmosfera in partid - nu insemna ca nu e o motiune si un demers cat se poate de serios." - a declarat fostul ministru al culturii, care a venit la sediul PDL fumand tacticos din pipa.

Paleologu a mai mentionat ca "a trebuit" sa intre in aceasta cursa tarziu, insa este mandru ca textul motiunii a fost scris in totalitate de el.

"Motiunea mea, veti vedea, este foarte scurta. Fiind scurta, sper ca o s-o citeasca foarte multa lume. Se citeste repede (...) In spatele fiecarui cuvant din motiune sunt in intregime investit in ceea ce spuns si o spun cu toata convingerea si sunt totodata foarte credibil, cred eu, in acele teme pe care le abordez" - a mai spus Paleologu.

Theodor Paleologu va candida la sefia PDL, desi nu are 5 ani vechime

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Theodor Paleologu va candida la sefia PDL, desi nu are 5 ani vechime
Theodor Paleologu va candida la sefia PDL, desi nu are 5 ani vechime

Fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu, a obtinut astazi o derogare de la Biroul Permanent al PDL pentru a putea candida la sefia partidului. El avea nevoie de aceasta aprobare, deoarece nu are 5 ani vechime in partid.

Boc, Blaga si Paleologu, in competitia pentru sefia PDL
Boc, Blaga si Paleologu, in competitia pentru sefia PDL

Emil Boc, Vasile Blaga, dar si Theodor Paleologu si-au lansat oficial luni candidaturile pentru functia de presedinte al PDL, in evenimente succesive care au avut loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

Batalie cu scandal pentru sefia PDL
Batalie cu scandal pentru sefia PDL

Sustinatorii lui Vasile Blaga ii acuza pe apropiatii lui Emil Boc ca si-au insusit una dintre variantele lor de titlu pentru motiunea de candidatura.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.