Basescu si evaluarea ministrilor din cabinetul Boc. Cine ramane in Guvern?

31-08-2010 00:00

Marti a avut loc o intalnire de taina intre seful statului si premier, pentru ca cel mai probabil miercuri, la 1 septembrie, sa se faca si mult discutatele schimbari.

Zvonurile pe tema remanierii guvernamentale il dau ca si plecat de la Ministerul Muncii pe Mihai Seitan. Dealtfel, acesta este si cel mai contestat membru al Executivului de catre parlamentarii PD-L.

Imediat au aparut si posibilii inlocuitori: favoritul Cotroceniului pare sa fie liderul UNPR Marian Sarbu, care a detinut portofoliul in doua randuri, sub sigla PSD: prima oara in Guvernul Nastase, intre 2000 si 2003, dar si in Guvernul Boc PD-L - PSD, de anul trecut.

Titular la Munca ar putea ajunge si actualul secretar general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu. Fost ministru in cabinetul Tariceanu in perioada 2004 - 2007, acesta ar beneficia de sustinerea parlamentarilor PD-L.

Din lipsa de vizibilitate, si Mihail Dumitru de la Agricultura ar putea ramane fara scaun. El ar putea sa-i cedeze locul lui Valeriu Tabara, care ar fi la a doua experienta de acest gen. Dar si numele lui Valeriu Steriu este vehiculat pentru acest post. Cu sanse minime totusi, pentru ca provine dintr-un partid cu o sustinere parlamentara redusa.

Nici seful de la Finante, Sebastian Vladescu, sau Gabriel Sandu - ministrul Comunicatiilor - nu sunt scutiti de emotiile remanierii.

Exista insa si o a doua varianta, cea a restructurarii Cabinetului. Prima ipoteza de lucru, vehiculata in PD-L, este ca Ministerul Comunicatiilor sa se desfiinteze, urmand sa se lipeasca de Transporturi.

De asemenea, se vorbeste si de o unificare a Ministerului Muncii cu cel al Sanatatii. Restructurarea insa se poate face doar cu votul de incredere al Parlamentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26