Boc: Se vor asfalta 10.000 km de drumuri judetene si locale
Modernizarea spatiului rural este scopul Guvernului pentru anul viitor. Asta reiese din prezentarea facuta de premierul Emil Boc, care a promis ca din 2011 va aloca 4 miliarde de euro pentru infrastructura.
Guvernul a decis, luni, inceperea proiectului de finantare de la bugetul de stat a minim 800 proiecte restante pentru dezvoltarea mediului rural si de finalizare a 100 lucrari de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa.
Cele trei programe vor fi derulate in perioada 2011-2015 si vor beneficia de o finantare totala de patru miliarde euro, cu plati pana in anul 2020.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Premierul Emil Boc a aratat, la finalul sedintei de luni a Guvernului, ca programul de reabilitare a 10.000 kilometri de drumuri a fost aprobat de Guvern in 2009 prin memorandum, fiind insa adoptat acum prin ordonanta de urgenta, pentru a fi pus in practica. "Principalul obstacol pe care ni-l sesizeaza toti atunci cand vorbesc de Romania se refera la infrastructura, ca nu exista suficiente drumuri asfaltate, ca nu exista suficiente autostrazi. Acum, pe aceasta componenta, rezolvam doua chestiuni majore: modernizarea spatiului rural romanesc, iar prin banii de la Uniunea Europeana, cei 4,5 miliarde euro de pe programul transporturi, asiguram finantarea autostrazilor de pe coridorul IV, astfel incat Romania sa intre practic in randul lumii", a spus Boc, in briefingul de presa sustinut la Guvern.
Potrivit acestuia, 1.500 de localitati vor fi incluse in programul de reabilitare a retelelor de apa, canalizare si epurare, iar cel putin 50 lucrari noi de combatere a inundatiilor vor fi finantate.
Cati bani s-au taiat la rectificarea bugetara
Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, proiectul celei de-a doua rectificari bugetare din acest an, a anuntat premierul Emil Boc.
S-au diminuat bugetele pentru 16 institutii, inclusiv la Ministerul Educatiei, si acordarea de fonduri suplimentare in principal pentru plata alocatiilor sociale.
Ministerul Muncii va primi cele mai mari fonduri de la bugetul de stat, in cuantum de 987,3 milioane lei, reprezentand in principal transferuri pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat si fonduri pentru plata drepturilor de asistenta sociala.
Si Ministerul Agriculturii va primi fonduri substantiale, de 502 milioane lei, pentru derularea proiectelor din fonduri externe nerambursabile postaderare.
Alte suplimentari de alocatii vor fi efectuate pentru Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor.