Basescu: "La IMM-uri avem unul caruia i se spune pitiponcul. E un guvern care produce soc si groaza"

Ultima actualizare: 02-07-2017 07:41
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat, joi, la Parlament, ca formatiunea politica pe care o conduce se retrage de la audieri si nu participa nici la sedinta comuna de investire a Guvernului.

Presedintele PMP a precizat ca e un Executiv ”incompetent” care ”produce soc si groaza”, la Ministerul Culturii fiind propus ”fostul sef de la Cancan”, vicepremier fiind ”omul care mergea la vanatoare cu Omar Hayssam, iar la IMM-uri este unul caruia i se spune pitiponcul”.

”M-am consultat cu colegii din grupurile parlamentare de la Camera si de la Senat si concluzia noastra a fost ca cea mai buna solutie este sa ne retragem de la audieri si sa nu participam nici la sedinta comuna de investire a Guvernului. Motivele sunt urmatoarele: in primul rand este un guvern profund incompetent. Numai daca ne referim la cultura - este fostul sef de la Can-Can, primviceprim-ministru este omul care mergea la vanatoare cu Omar Haysam, la IMM-uri avem unul caruia i se spune pitiponcul. E un guvern care produce soc si groaza si se vede ca nu e din filmul unei guvernari”, a declarat liderul PMP.

Train Basescu a precizat ca audierile sunt ”o mascarada”. ”S-au alocat 30 de minute in care candidatul bate campii 10,12 minute, 15 minute uneori, dupa care se pun intrebari, dar se colecteaza toate intrebarile si cele mai multe sunt de la PSD exact pentru a bloca raspunsurile pentru cei aflati in opozitie”, a aratat Basescu.

De asemenea, el a mai spus ca PMP nu vrea sa ”gireze acest guvern instalat de Iohannis, Dragnea si Tariceanu”. ”Cei care au nasit acest guvern, adica domnul presedinte Iohannis, domnul Dragnea si domnul Tariceanu trebuie sa poarte integral responsabilitatea a ceea ce va urma”, a subliniat Basescu.

Totodata, Basescu a afirmat ca ”acest guvern ajunge pana in 2019” cand Romania va detine presedintia Consiliului UE, iar la Bruxelles se desfasoara comisii de lucru conduse de ministrii statului care detine presedintia cu ministri din tarile Uniunii Europene, liderul PMP intreband: ”Cum o fi cu filosoful Fifor sa discute cu ministrii Economiei din UE?”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO