VIDEO. Basescu, cu ochii in lacrimi la PDL. Vezi de ce s-a emotionat

×
Codul embed a fost copiat

Traian Basescu a tinut astazi un discurs de mobilizare in fata celor 1.400 de delegati de la Palatul Parlamentului, veniti sa aleaga noua conducere a PDL-ului. Seful statului a lacrimat cand si-a adus aminte de anumite momente, de acum sase ani.

Timp de aproximativ 40 de minute, presedintele Traian Basescu a vorbit in fata unei sali incremenite, in care toti membrii Partidului Democrat Liberal sorbeau cu atentie cuvintele sefului statului.

Boc: "Voi castiga, pentru ca am castigat toate bataliile pana acum"

Basescu si-a inceput discursul prin cateva multumiri adresate atat partidului pe care l-a condus, cat si acualului sef al PDL, Emil Boc.

Citește și
Emil Boc si Vasile Blaga
Realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, pas cu pas.Cronologia evenimentelor
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață
 "Trebuie sa recunosc cand ne-am despartit aveati doar 13 %. Azi sunteti un partid care a trecut prin multe si intre timp ati devenit un partid mare. Acum 6 ani ii predam stafeta actualului presedinte Emil Boc. O sa-mi aduc aminte cu placere de acel moment. Vreau sa va multumesc tututor, dar si presedintelui Emil Boc pentru faptul ca nu m-ati dezamagit." - a spus Traian Basescu, cu o voce tremurata de emotie.

 Seful statului si-a continuat discursul mentionand de perioada grea prin care a trecut Romania, din cauza crizei economice, si, implicit, partidul de guvernamant.

"Sase ani au trecut, ati guvernat, ati fost si in opozitie, sunteti alt partid, cu responsabilitati mult mai mari decat acum 6 ani. Atunci doar daduseti presedintele Romaniei. Acum aveti si presedintele Romaniei si Guvernul. N-as vorbi despre toata perioada, dar as privi cu atentie la ultimii 2 ani. Ati avut o guvernare extrem de grea, cu o Romanie in criza economica, o Romanie care nu a fost singura in aceasta criza, ci a fost afectata ca toate celelate tari ale lumii, si in mod deosebit ca celelalte tari ale UE. Unii spun ca am iesit din recesiune destul de tarziu. Poate. Desi am intrat in criza mai tarziu decat altii. Dar pot sa va spun ca suntem o tara care am iesit cu cele mai mici imprumuturi si cele mai mici costuri" - a spus fostul presedinte al PDL.

 In timpul discursului, Traian Basescu a repetat de mai multe ori faptul ca reprezentantii PDL, prin membrii sai aflati la guvernare, nu trebuie sa se opreasca sub nicio forma din procesul de reforme incepute si din aplicarea masurilor care au reusit pana la urma sa scoata Romania din recesiune. Mai mult, seful statului a subiniat ca, desi aceste masuri grele au avut un impact negativ in randul electoratului PDL, pana la urma romanii si-au dat seama ca au fost necesare, iar, in final, ambele parti vor castiga: si populatia, dar si PDL-ul.

"Ne-am creat conditiile pentru o relansare economica solida. De altfel, stiu ca sunt opinii in partid pentru o reducere a vitezei transformarilor, pentru o reducere a vitezei reformelor si de recuperare a unui electorat pe care vi se pare ca nu-l mai aveti. Eu va pot spune deschis un singur lucru. Daca va opriti, pierdeti. N-aveti decat o solutie. Continuati. Romania are nevoie de ce ati inceput sa faceti, dar mai mult decat orice are nevoie sa terminati ce ati inceput. Sistemul de educatie se transforma. De la 1 octombrie intra in vigoare noile coduri pentru justitie. Sistemul de salarizare s-a modernizat. Sistemul de pensii s-a asezat pe criterii corecte" - a declarat Traian Basescu.

Traian Basescu a lacrimat, din cauza amintirilor

 Un moment putin mai deosebit a fost spre finalul discursului, cand presedintele Romaniei a spus ca are doua amintiri din sala in care se desfasoara astazi Conventia PDL.

"In aceasta sala am o amintire frumoasa si una urata. Cea frumoasa este ca aici s-a desfasurat Conventia din 2001, cand am castigat presedintia partidului, in competitie cu Petre Roman si cu Simona Marinescu. A fost un moment de satisfactie politica, dar si o mare insatisfactie. Atunci cand cel care pierduse .. cand i-am intins mana .. a intors spatele. Sa nu faceti asta diseara!" - a spus cu ochii in lacrimi Traian Basescu.

Vesti bune pentru Romania

In timpul discursului, presedintele s-a aratat foarte optimist in privinta cresterii economice a Romaniei.

"Cred ca anul acesta vom avea o crestere economica putin mai mare decat cea estimata, de 1,5%. Ma uitam cu cata durere in suflet si cu cata negare era ieri toata lumea suparata ca cifrele arata ca am fi iesit din recesiune. Era o disperare. Este un succes faptul ca am iesit din recesiune pentru ca ei au suportat cele mai grele masuri, si eu ori de cate ori o sa am ocazia o sa le cer scuze ca a trebuit sa luam aceste masuri." - a spus sfeul statului.

Totodata, el i-a indemnat pe membrii PDL sa nu mai mearga la televiziuni nepregatiti. "Nu mai mergeti la televiziuni nepregatiti sa va spuna acolo niste domnisoare, niste domni, ia uite banii pentru benzina, cand voi ii dati pe medicamente. (...)Cand iesiti in fata publicului sa dati informatie corecta, nu sa pareti niste copii veniti sa fie batuti, cand de fapt voi faceti ce trebuie. Va trebui sa va propuneti sa explicati romanilor ce ati facut, altfel va lasati prada demagogiei de stanga", a mai spus presedintele.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Boc, Blaga si Paleologu. Portrete de politicieni care vor sefia PDL-ului
Boc, Blaga si Paleologu. Portrete de politicieni care vor sefia PDL-ului

Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu sunt trei personalitati diferite, inscrise in cursa pentru sefia PDL. Fiecare a adunat in cariera sa mandate de primar, ministru, premier si, respectiv, diplomat.

Realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, pas cu pas.Cronologia evenimentelor
Realegerea lui Emil Boc in fruntea PDL, pas cu pas.Cronologia evenimentelor

Cei 3 candidati la sefia PDL-ului, Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu, si-au prezentat motiunile in fata celor 1.400 de delegati. "Buldogul" Blaga a fost cel mai "rau", criticand in discursul sau conducerea lui Boc.

Traian Basescu, invitat de PDL la alegerile din 14 mai
Traian Basescu, invitat de PDL la alegerile din 14 mai

Presedintele Comisiei pentru organizarea Conventiei Nationale a PDL, Sulfina Barbu, a anuntat astazi ca partidul l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la Conventia Nationala din 14 mai. Deocamdata, seful statului nu a dat un raspuns.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.