Avizarea urmării penale pentru senatorul Florian Bodog, discutată luni în Comisia Juridică

Dată publicare: 12-04-2021 07:17
Dată actualizare: 12-04-2021 07:22


Avizarea urmării penale pentru senatorul Florian Bodog, discutată luni în Comisia Juridică

Procedura de avizare a urmăririi penale față de senatorul Florian Bodog va începe cu o evaluare preliminară, luni de la ora 11, la Senat. Comisia juridică va intra într-o ședință online pentru stabilirea calendarului de derulare a procedurii.

 

Ulterior, pe baza evaluării preliminare, Biroul Permanent al Senatului va fixa un termen pentru depunerea raportului de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, dar nu mai mult de 14 zile, relatează news.ro.

Conform Regulamentului Senatului, raportul comisiei este aprobat prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, urmând ca, în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului să voteze asupra lui.

Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, este adoptată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituţia României, republicată. Votul este secret, exprimat prin bile.

DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Este a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO