Senatorii au votat împotriva începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2019 20:46
Data publicarii: Luni 23 Septembrie 2019 14:36
Categorie: Stiri Politice

Senatorul Florian Bodog este în centrul unui dosar DNA legat de modul în care a angajat o consilieră în perioada când era Ministru al Sănătăţii.

UPDATE 18:40: Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual într-un dosar legat de modul în care a angajat o consilieră în perioada mandatului, conform Agerpres.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

„Eu spun despre mine şi cei care mă cunosc spun că sunt un om politic integru. Am două fete care sunt studente şi cărora nu le este ruşine de tatăl lor. Niciodată, în activitatea mea, indiferent în ce funcţie am fost - am fost senator şi în cealaltă legislatură - nu am săvârşit nicio faptă de corupţie, nu am săvârşit nicio faptă ilegală şi toată priceperea şi toată ştiinţa de carte pe care o am, am încercat să o pun în slujba poporului român şi eu cred că am reuşit. Nu vă cer să votaţi în niciun fel, vă cer să votaţi cum vă dictează conştiinţa, pentru că aşa e normal", a afirmat Bodog, conform Agerpres.

El şi-a exprimat convingerea că este victima unei răzbunări, pentru că a îndepărtat din minister o „funcţionară publică de conducere", şi a adăugat că în sarcina sa nu s-a putut reţine nicio faptă de corupţie, deşi a „beneficiat" de o supraveghere extrem de atentă a DNA.

„Convingerea mea este faptul că sunt victima unei răzbunări, pentru că, urmare a unor informaţii pe care le-am primit, am îndepărtat din minister o funcţionară publică de conducere, care este singura audiată în acest dosar, în afară de personalul din cabinetul meu parlamentar. Nu s-au putut reţine în sarcina mea niciun fel de fapte de corupţie, cu toate că am beneficiat, cu ghilimelele de rigoare, de o supraveghere extrem de atentă a DNA, aşa cum rezultă din hârtiile pe care le-am privit cu privire la faptul că am fost ascultat", a susţinut Bodog.

UPDATE 14:30 Biroul permanent al Senatului a decis includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului.

"Am decis să punem (solicitarea DNA) pe ordinea de zi de astăzi. În plen se va da un vot pe această temă", a anunţat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, după şedinţa Biroului permanent.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, întocmirea unui raport de respingere a încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul Bodog, urmând ca propunerea să fie votată în plen.

"În Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmărire penală este plenul Senatului. Noi, în Comisia juridică, vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea formată de domnul senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru efectuarea urmăririi penale", preciza preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Senatorul Florian Bodog a fost audiat marţea trecută în Comisia juridică, unde a susţinut că toţi consilierii săi personali au prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii.

Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară".

Astfel, arată procurorii, consiliera ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul Ministerului Sănătăţii.

Comisia juridică din Senat a votat împotriva ridicării imunităţii senatorului PSD Bodog
Comisia juridică din Senat a votat împotriva ridicării imunităţii senatorului PSD Bodog
Fostul ministru Florian Bodog rămâne fără titlul de doctor, pentru că a plagiat
Fostul ministru Florian Bodog rămâne fără titlul de doctor, pentru că a plagiat
Cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru Bodog ajunge în BP al Senatului
Cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru Bodog ajunge în BP al Senatului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Președintele PSD: ”Domnul Iohannis merită suspendat, a încălcat Constituția”
USR: Dacă nu există majoritate, înseamnă că rămânem într-o criză politică majoră
Orban afirmă că partidele care nu vor vota învestirea Guvernului PNL o ajută pe Dăncilă
Iohannis, vizită în Japonia. Președintele participă la întronarea împăratului Naruhito
Orban: ”Sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”
Conflict între Dragnea și Dăncilă. Premierul afirmă că îi e frică ”doar de Dumnezeu”
Ludovic Orban
PNL nu a reușit încă să atragă o majoritate în Parlament. Negocierile continuă
PMP vrea ca USR-PLUS să îl susțină pe Paleologu în cursa prezidenţială. Care este motivul
Eșec după o săptămână de negocieri privind noul Guvern. Orban reia luni discuțiile
Scandalul Tarom. Răzvan Cuc: Nu i-am cerut doamnei Mezei să ţină niciun avion la sol
Băsescu, glumă pe Facebook: ”Am acceptat propunerea pentru funcţia de Prim-ministru”
Teodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid după ce a fost exclus din ALDE