"Astia nu mai stiau ce voteaza, a fost o greseala". Parlamentarii se roaga de Iohannis sa respinga o lege votata intamplator
Fara sa para ca stiu ce voteaza, senatorii au trecut luni, in mare viteza, o lege care bulverseaza toata piata de publicitate din Romania.
Pe motivul ca ii ajuta pe oameni sa nu mai ia medicamente dupa ureche, reclamele pentru produsele farmaceutice au fost interzise la televizor. Nu insa si pe internet, in ziare si reviste. O lege cu dublu standard asadar, care a trecut fara probleme si de Camera Deputatilor, unde a fost adoptata tacit. Acum, mingea este la presedintele Iohannis, care o poate retrimite in Parlament.
Intre amendamentele si discutiile nesfarsite despre buget, intre numirea noului presedinte ANI si retrogradarea orasului Cazanesti la rang de comuna, senatorii au mai primit o lege: interzicerea publicitatii la medicamente la radio si tv.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Trecuta tacit de Camera, legea ajunge in plen plina de rapoarte de respingere: si de la comisia de sanatate si de la comisia de cultura. Si, atunci, cum se explica votul? Haosul e de vina, spun senatorii, care nu au mai stiut, la un moment dat ce voteaza: seful ANI, retrogradarea Cazanestiului sau medicamentele.
Senator Georgica Severin, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului: "E regretabil, domnule, e de nescuzat..."
Gabriela Cretu, senator PSD: "Astia nu mai stiau ce voteaza, a fost o greseala."
Senator Georgica Severin, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului: "Noi nu mai votam legi, votam numere de legi si uite asa ajungem sa gresim."
In felul acesta, daca legea ar fi promulgata, o parte importanta a populatiei ar ramane fara informatii legate de produsele farmaceutice. Legea este discriminatorie, cata vreme interzice informarea romanilor prin intermediul televiziunii si radioului, dar o permite, pe alt mediu de informare in masa, si anume cel on-line.
Legea pentru modificarea art. 17 din Legea 148/2000 si Legii 504/2002
"Alineat 1: Se interzice publicitatea explicita pentru produsele medicamentoase difuzata in cadrul programelor tv si radio. Alineat 3: Pot face obiectul publicitatii, destinate publicului larg, pe alta cale decat prin programele tv/radio".
Senator Georgica Severin, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului: "Sustin retrimiterea legii spre re-examinare de catre presedintele Romaniei, in momentul in care legea va ajunge pentru promulgare pe biroul sau."
Un gest reparator, care ar putea fi folosit in al 12-lea ceas, ca sa dreaga busuiocul in Senatul Romaniei, unde haosul duce la votarea unor legi, fara ca cei responsabili sa ia decizii in cunostinta de cauza.
Liderul social-democratilor i-a cerut deja lui Iohannis retrimiterea legii in parlament. Agentiile de publicitate sustin, la randul lor, ca legea limiteaza accesul publicului la informatie.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, lege, senat, medicamente, senatori, promulgare, informatii,
Dată publicare:
15-12-2015 18:51