Andronescu, despre o posibilă demisie a lui Dragnea: "Putem face un Guvern mai performant". VIDEO

Ultimul update: Sambata 01 Septembrie 2018 17:09
Data publicarii: Sambata 01 Septembrie 2018 15:41
Categorie: Politic

Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, că nu se dezice de apelul făcut către conducerea PSD "de a face un pas în spate pentru binele României și al țării", adăugând că "putem face un guvern mai performant decât cel care este deja".

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a cerut, la jumătatea lunii august, ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului “pentru binele României şi al PSD", precizând că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp “cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti”.

Întrebată la Neptun, unde are loc şedinţa CExN a PSD, dacă îşi menţine poziţia dintr-o scrisoare adresată membrilor partidului prin care a cerut demisia lui Liviu Dragnea şi schimbarea Guvernului, senatorul social-democrat a răspuns:

"Eu nu mă dezic de lucrurile pe care le-am spus. Dar este clar că putem face un Guvern mai perforrmant decât cel care este deja. Eu cred că trebuie să guvernăm puțin diferit ca până acum, în sensul în care Guvernul să fie mai performant, iar oamenii să fie mulțumiți și să nu mai iasă în stradă.

Nu pot să le reproșez unora dintre miniștri că nu sunt performanți, dar sunt și unii oameni care nu dau rezultatele la care noi ne așteptam."

Totodată, fostul ministru al Educației a mai adăugat despre ancheta cu privire la incidentele din 10 august că "ancheta trebuie să se desfășoare cu celeritate, iar cei care sunt vinovați să plătească".

"Evenimentul din 10 august trebuie tratat cu toată responsabilitatea. Ancheta pornită trebuie să se desfășoare cu celeritate pentru că, poate, răspunsurile la aceaste anchetă va reprezenta punctul de reconciliere. Trebuie să recunoaștem și să știm cine sunt vinovații, să plătească dacă sunt vinovați. Fiecare trebuie să-și recunoscă vinovățiile cu acele evenimente Ancheta trebuie să clarifice, iar ei care sunt vinovați să plătească.

Despre o posibilă plecare a șefei MAI din Guvern, Ecaterina Andronescu a evitat să ofere un răspuns clar, afirmând că "nu este membră a CExN și ca urmare nu știe ce s-a întâmplat înăuntru".

"Eu cred că toate aceste lucruri trebuie să fie discutate, ce am scris în scrisoare și ce spune Gabriela Firea, pentru că trăim o perioadă în care politica trebuie abordată puțin mai mult decât până acum. Tot ce se întâmplă trebuie discutat cu oamenii și nu trebuie create tensiunI. Trebuie să dezbatem fără patimă și cu înțelepciune pentru că oamenii ne-au trimis să guvernăm această țară.

Nu sunt membră a CExN și ca urmare nu știu ce s-a întâmplat înăuntru.

Este dorința oamenilor să fie mai bine decât a fost până acum și lucrurile să meargă în direcția în care oamenii așteaptă de la noi. Degeaba, uneori, faci ceva pentru oameni dacă ei sunt nemulțumiți și ies în stradă. Cei care și-au asumat guvernarea și-au asumat-o nu numai pentru cei care au votat.

Trebuie să și-o asume și pentru cei care nu au votat și pentru cei care se află în afara granițelor țării. Ei nu au plecat de bine de aici, ci pentru că n au găsit ceea ce este confortabil cu viața și cu mesria lor. De aceea noi trebuie să le recunoaștem statutul de românu cu drepturi pentru țara lor”, a spus Andronescu.

Document PSD. PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări
Document PSD. PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
Ludovic Orban: "Papagalul zilei este Fifor. Dragnea e ca la vânătoare”
Viorica Dăncilă: "Domnul Tudorel Toader, în urma evaluării, are o activitate bună"
Dragnea, despre gestul lui Iordache: Nu mi-a plăcut. Cred că s-a inspirat din ce a spus Iohannis
Dragnea, întrebat despre partidele de vânătoare cu acționarii Tel Drum: ”Câteodată îţi pare rău după Kovesi”
Dragnea, reacție la raportul MCV: Vreau ca România să acţioneze ca fiecare stat din UE. Mai multe, mâine
Florin Iordache ar fi arătat din nou un gest obscen în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor
Ludovic Orban
PNL va cere sancționarea lui Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat pentru gesturile obscene
Surse: Ilan Laufer, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării
Băsescu: Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare - Dăncilă
Gabriela Firea a demisionat din funcția de preşedinte interimar la PSD Bucureşti
Mihai Fifor a anunțat că şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Apărării
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”