2 la 1, scorul in meciul "Ponta a plagiat". Concluziile celor 3 comisii ce au analizat lucrarea

19-07-2012 18:28

Victor Ponta nu a plagiat. Acesta este raspunsul final al Consiliului National de Etica, dupa cateva saptamani de analiza. Cu toate acestea, scandalul iscat in jurul tezei de doctorat a premierului e departe de a se fi terminat.

Raportul final al comisiei nationale de etica a fost trimis la Ministerul Educatiei, pentru a primi avizul de legalitate.

Sentinta confirma raportul comisiei tehnice aparut marti, in care se sustinea ca Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice, in acord cu legislatia in vigoare din 2003.

Printre expertii care au analizat teza de doctorat se numara avocatul Gheorghita Mateut, care a declarat ferm ca opera fostului sau coleg este originala.

Cu toate acestea, in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta mai sunt puncte de vedere inca neexprimate.

Deocamdata NU E CLAR ce decizie ar cantari mai mult: a comisiei nationale de etica sau a celei din cadrul Universitatii unde Victor Ponta si-a sustinut teza de doctorat in 2003.

Prima analiza a fost a Consiliulului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, care a decis ca este vorba despre plagiat.

A urmat cea a comisiei tehnice, care a spus in aceasta saptamana ca NU a plagiat.

Vineri, Universitatea Bucuresti a anuntat ca Victor Ponta are "elemente de plagiat" in lucrarea sa de doctorat.


VIDEO PROTVPLUS.RO