Judecatorul Virgil Andreies, noul sef al CSM

08-01-2009 00:00

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) isi alege conducerea! Judecatorul Virgil Andreies, fostul presedinte al Curtii de Apel Cluj, a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Functia de vicepresedinte a fost ocupata de procurorul Bogdan Licu.

Mandatul actualului presedinte al Consiliului, Lidia Barbulescu, si cel al vicepresedintelui, Gratiana Isac, expira pe 10 ianuarie. Potrivit Constitutiei, ambele mandate sunt valabile un an si nu pot fi reinnoite.

Traian Basescu a sosit joi dimineata la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a lua parte la alegerea noii conduceri.

Lidia Barbulescu, inca presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a facut bilantul institutiei, care se masoara in numar de sedinte si hotarari luate.

Ultimul raport al Comisiei Europene a criticat Consiliul pentru pasii mici facuti pentru reforma in justitie, desi a avut un buget suficient.

Institutia a mai fost criticata si pentru ca a incercat sa modifice o lege, astfel incat CSM sa propuna procurorul sef pentru Directia Nationala Anticoruptie.


VIDEO PROTVPLUS.RO