Campanii de sprijin pentru vârstnici și spitale, în timpul epidemiei. Cum sunt ajutați oamenii

Ultima actualizare: 28-03-2020 20:23

În aceste zile, solidaritatea umană este mai mare ca oricând. Companii, organizații non-guvernamentale, dar și oameni obișnuiți, contribuie la efortul sistemului medical, însă îi ajută și pe cei vulnerabili, să treacă mai ușor, peste perioada de izolare.

Doar împreună putem să traversăm cu bine această perioadă! Colegii noștri, de la emisiunea „România, te iubesc", țin un jurnal al faptelor bune.

''Cumpărături la tine acasă'' este un proiect prin care sute de voluntari duc mâncare şi cele necesare vârstnicilor. 200 de voluntari preiau comenzi telefonice şi alţii 200 duc mâncarea celor care sunt izolaţi acasa''

Voluntarii respectă toate măsurile de igiena şi prevenţie.

Iniţiatorul proiectului "Cumpărături la uşa ta" este Marian Raduna un activist implicat în multe acţiuni sociale în Bucureşti.

Marian Radună: Este nevoie să-i ţinem pe oamenii în vârstă în casă şi să-i ajutăm, ei dau telefon şi comanda kit-ul, să putem livra la mai mulţi oameni, în loc să livrăm la 3 oameni, livram la 7. Kitul este unul standard cu alimente de bază care ajung pentru o săptămână pentru o familie de două persoane. Este la 150 de ron maxim, avem peste, pâine, ulei zahăr, faină, mălai, legume, iaurt, fructe…

Simona este actriţă şi acum dispecer. Alături de fiica ei şi de alţi voluntari aduna comenzile prin telefon.

"Cumpărături la uşa ta", la numărul de telefon 0727.030.303 vârstnicii din Bucureşti pot să-şi comande produsele pe care le vor primi acasă şi le pot achita cash sau online.

Programe de protecţie informatică donate spitalelor

 

Acum, când toată speranţa lumii se pune în instituţiile medicale, acestea sunt şi cele mai expuse. Şi nu doar la coronavirus, ci şi la viruşi informatici. Hackerii atacă sistemele de operare ale spitalelor în speranţa unor beneficii. O companie românească donează spitalelor din întreaga lume protecţie informatică, antiviruşi.

Şi tot ce este necesar pentru a ţine un sistem informatic ferit de persoane neautorizate.

Liviu Arsene: Este un demers global tocmai pentru că ne confruntăm cu o pandemie, sunt dfoarte multe persoane care ar putea să depindă de astfel de sisteme medicale, sunt conecatate la internet şi prin urmare pot fi vulnerabile la atacuri informatice. Şi este foarte important că siguranţa pacienţilor, dar şi a acelor echipamente să fie puse pe primul loc.

Datorită românilor la această oră peste 5.000 de instituţii medicale din lume sunt ferite de atacurile informatice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO