Austria iese din pandemie: mii de magazine și grădini publice se redeschid

Ultima actualizare: 14-04-2020 09:00
Austria iese din pandemie: mii de magazine și grădini publice se redeschid
Getty

Mii de magazine se redeschid azi în Austria, care devine astfel prima țară europeană unde se relaxează restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

 

Guvernul îi avertizează însă pe austrieci că pericolul încă nu a trecut și ”nu au ieșit la liman”, scrie Reuters.

Austria a acționat devreme pentru combatarea pandemiei, prin închiderea școlilor, a barurilor, teatrelor, restaurantelor, magazinele non-esențiale și alte locuri publice de întâlnire în urmă cu patru săptămâni.

Autoritățile au recomandat locuitorilor să stea și să lucreze de acasă, acolo unde era posibil.

Mai puține decese în total decât anunță alte țări într-o zi

Lucrurile au evoluat oarecum favorabil în Austria, unde s-au înregistrat 368 de decese din cauza Covid-19, mai puțin decât raportează alte țări europene în fiecare zi.

Creșterea zilnică a cazurilor confirmate se raportează cu o singură cifră acum, iar numărul spitalizărilor s-a stabilizat.

”Vrem să ieșim din această criză cât se poate de repede, inclusiv economic și ne batem pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o scrisoare deschisă adresată națiunii sâmbătă, cu o zi înainte de Paște.

Cancelarul a prezentat săptămâna trecută un pas de repornire pas cu pas a economiei, începând cu redeschiderea magazinelor cu o suprafață de până în 400 de metri pătrați, precum și a magazinelor de bricolaj și grădinilor publice, începând de marți.

Centrele comerciale, deschise de la 1 mai

Vor urma centrele comerciale, magazinele mari și frizeriile, începând cu 1 mai, restaurantele și hotelurile fiind programate a fi redeschise începând cu mijlocul lunii mai.

A rămas neclar cum se va limita numărul celor care pot intra în magazine, precum și măsurile de protecție care urmează fi aplicate.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO