Interviu cu BRomania. Teoriile conspirației cu Covid-19: ”Oamenii erau proști și înainte”

Ultima actualizare: 25-03-2021 15:54

Unul dintre cei mai cunoscuți vlogger și creatori de conținut din România, Matei Dima - mai popular sub numele de BRomania - a stat de vorbă cu corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari despre ce înseamnă ”influenceri”, despre banii lor, ură și comedie.

Invitat în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV, Matei a explicat, în primul rând, cum i s-a schimbat viața din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19.

El spune că, în ultima vreme, a început să aibă grijă mai mult de sănătatea sa.

”În primul rând am început să remerg la sală. La mine e o bătălie constantă cu greutatea, dacă te uiți pe Instagramul meu sau pe orice media socială o să vezi că din lună în lună .. ori cu 10 kilograme mai puțin ori cu 20, ori iar mă îngraș, după care mă duc la sală ca nebunul și arăt altfel, știi. Și acum încerc să merg spre un echilibru.

M-a învățat pandemia asta, că am stat și am analizat ultimii 5 ani și am planificat următorii 5 ani. Și chestia asta cu sănătatea era foarte importantă și o cam neglijam. Și asta e o chestie foarte importantă pe casre încerc să o fac, încerc să fiu mai atent la ce mănânc, încerc să-mi împart ziua mai bine decât o împărțeam înainte. Încerc să dorm, nu prea am dormit în anul în care am făcut proiectele astea, pentru care ne și vedem azi, probabil.” - a spus Matei Dima la Pro TV.

 

Ba, mai mult decât atât, BRomania a mărturisit că, din cauza pademiei a început să facă și .. duș”Da, am început să fac duș, odată cu pandemia. Mi-am cumpărat pastă de dinți.”

Dilema unui vlogger celebru: să scoată masca sau nu atunci când face poze cu fanii?

 

Una dintre excepțiile pe care BRomania le face în această perioadă de pandemie este să își scoată masca de protecție timp de ”câteva secunde” atunci când un fan îl roagă pe stradă să facă poze cu el.

Pentru că dacă face poze cu masca pe față ... cine îl mai recunoaște, nu?

Matei Dima: Încerc să stau cât mai departe de oameni, dacă se poate. La mine e puțin chestia asta cu pozele, că vin destul de mulți oameni cu pozele și încerc să fac poza aia, nu neapărat să fim prea luați în brațe sau ... Le zic, hai să stăm și noi mai așa. Plus că îmi scot masca pentru că ei vor să arate că s-au întâlnit cu mine, știi, dacă pot masca pot să zică orice. Și îmi scot masca, secunda aia, cât fac poza, și după aia ..”

Vitalie Cojocari: Și poate se întâmplă, e momentul ăla.

Matei Dima: ”Ăăă, poate, nu știu ce să zic, adică .. cred că sunt șanse foarte mici în secunda aia în care eu stau lângă o persoană, nu ne uităm unul la celălalt, nu ne suflăm în față, ne uităm o secundă către o cameră, nu ne luăm în brațe.. Cred că sunt șanse destul de mici, către infime, să se întâmple.”

 

BRomania urăște teoriile conspirației legate de Covid-19: ”Cred că oamenii erau deja proști”

 

Matei Dima speră că este un om cu ”picioarele pe pământ”, astfel că nu ”înghite” orice informație auzită și citită pe internet - locul în care el a cunoscut celebritatea și care acum îi este mediu de viață, ca personalitate.

El nu crede în teoriile conspirației, care s-au înmulțit acum, în această perioadă dificilă, creată de infectările cu Covid-19.

Matei Dima: ”Nu sunt cu teoriile conspirației, nu sunt un revoluționar împotriva sistemului. N-am de ales altfel, ce să fac altceva decât să am încredere în sistem, la niște chestii de bun simț, ca să spun așa.”

 

Vitalie Cojocari: Ce părere ai despre aceste teorii ale conspirațiilor?

Matei Dima: ”Eu cred că ele existau mereu, dar mulți spun că internetul a prostit lumea. Eu nu cred. Cred că oamenii erau deja proști, dar pur și simplu acum li s-a dat un loc unde pot să-și exprime părerile. Ăsta este adevărul. Sunt sigur că oamenii ăia erau și atunci, și nu aveau unde să le spună. Există acest mob mentality în care vezi că vecinul zice ceva, vezi că vărul tău înstrăinat zice ceva, și spui, bă, ia să-mi dau și eu cu părerea pe Facebook. De aia mulți dintre noi vedem de la oameni la care nu ne așteptam niciodatăniște păreri ridicole pe Facebook. S-a transformat acest loc, unde oamenii vin și varsă orice cred ei, fără nicio .. fără niciun background, fără niciun research. Știi că, ca să-ți dai o părere pe ceva trebuie să, într-o lume ideală, trebuie să faci un research pe informația respectivă, de la 2-3 surse cel puțin. Adică nu poți să.. cum ai citit un titlu să dai și share pe Facebook, pentru că e fake news. Tu influențezi după aia încă 3 oameni din lista aia, mai influențează și ei, și e un efect din ăsta, piramidal, să-i spunem, care afectează foarte mult informația.”

 

BRomania a vorbit în acest interviu și despre zecile de mii de euro pe care vloggerii din România îi câștigă într-un an, dar și despre ce înseamnă, în opinia sa, un influencer. Toate acestea le puteți vedea în înregistrarea VIDEO a emisiunii! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO