Ziua Națională, pericol de răspândire a Covid-19 în SUA. Trump a dat startul ceremoniilor

×
Codul embed a fost copiat

Ca în fiecare an, pe 4 iulie, America este în sărbătoare. Preşedintele Donald Trump a dat deja startul ceremoniilor de Ziua Independenţei cu o vizită în Dakota de Sud.

Mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la evenimentele de astăzi, deşi peste Ocean pandemia încă face victime.

În ultimele 24 de ore, Statele Unite au stabilit iar un record în privinţa cazurilor noi de îmbolnăvire, 53.000.

Iar Centrul American pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor vine cu o nouă predicţie sumbră: aproape 20.000 de oameni ar putea să îşi piardă viaţa în următoarele trei săptămâni.

Trump, la Muntele Rushmore

 

Citește și
sua
Ziua Independenței, sărbătorită în avans în grădina Ambasadei SUA, la București. Mesajul lui Zuckerman pentru români
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Președintele Donald Trump și soția lui au început petrecerea de Ziua Independentei mai devreme. Cei doi au mers aseară la Muntele Rushmore pentru o ceremonie festivă.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Va fi un foc de artificii așa cum puțini oameni au văzut. O să fie nemaipomenit."

Chiar dacă s-au vândut peste 7.000 de bilete pentru cei care vor să vadă spectacolul de aproape, măștile de protecție și distanțarea fizică nu sunt obligatorii.

Kristi Noem, guvernatoare South Dakota: "Nu ne vom distanţa social. Îi aşteptăm pe oameni, vom fi gata să sărbătorim şi să ne bucurăm de libertăţile pe care le avem în această ţară."

Medicii și cei care administrează faimosul monument sunt îngrijorati că, în urma evenimentului, ar putea să apară un nou focar de COVID-19.

Maureen McGee-Ballinger, Mount Rushmore National Memorial: "Suntem îngrijoraţi din cauza coronavirusului. Vrem ca vizitatorii noştri să fie sănătoşi şi în siguranţă. Suntem încrezători că am fost foarte atenţi şi am luat toate măsurile pentru o sărbătoare în siguranţă şi responsabilă."

În trecut, Trump i-a sugerat guvernatorului din Dakota că i-ar plăcea ca fața lui să se alăture celorlalți președinți ciopliți în piatră. Și cum vorbim despre unul dintre statele în care Trump are cei mai mulți sustinători, oamenii cred că acest lucru se va întâmpla.

Lois Deyoung: "Într-o zi, Donald J. Trump va fi pe acel monument. Sunt ferm convins de asta."

Pe de altă parte, activiștii amerindieni din regiune au criticat vizita lui Trump și au anunțat că vor organiza proteste.

”Covid-19, un uragan al bolilor”

 

Dar, în ciuda evenimentelor puse la cale cu ocazia zilei de 4 iulie, coronavirusul face în continuare probleme. Desi liderul de la Casa Albă are altă părere.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Ne ocupăm de situaţie. Sunt unele regiuni unde "stingem" focarele şi totul merge foarte bine. Acum redeschidem ţara şi asta se întâmplă mai repede şi cu mai mult succes decât am fi crezut posibil."

36 de state americane înregistrează însă creșteri pe toată linia, de la numărul de noi cazuri de îmbolnăvire, până la decese.

Dr. Anthony Fauci, epidemiolog: "Este neliniştitor, stabilim noi recorduri zilnice în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi raportate. Cu siguranţă nu suntem pe direcţia cea bună."

Dr. Stan Wilson, spitalul Roper St. Francis: "Dacă nu vă e frică, ar trebui să vă fie! Acesta este un uragan al bolilor, de categoria a șasea! Nu putem fi evacuați. Trebuie să stăm pe loc și să stăm departe unii de alțîi."

În Arizona, secțiile de Terapie Intensivă sunt ocupate în proporție de 90%. Guvernatorul a cerut autorităților ca acolo să fie trimise cinci sute de cadre medicale.

Dr. Murtaza Akhter, Valleywise Health Medical Center: "Gradul de infectare este mult prea ridicat. 25% dintre locuitorii statului care sunt testaţi sunt confirmaţi pozitiv. E mult mai mult decât pragul de 5% şi astea-s doar cazurile pe care le avem în momentul de faţă."

În Florida, responsabilii au făcut apel către locuitorii care au sub 40 de ani și care au participat la petreceri sau manifestații în ultima lună. Toți sunt îndemnați să meargă să se testeze.

Dr. Deborah Birx, coordonatorul echipei de criză de la Casa Albă: "Dacă aţi participat la o adunare de proporţîi în ultimele patru săptămâni vă rugăm să ieşiţi în faţă şi să vă testaţi. Asta din cauza nivelului de răspândire a cazurilor asimptomatice."

În Statele Unite sunt deja peste 2,8 milioane de perosane infectate și peste 131.500 de decese, iar bilanțul crește de la o zi la alta.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Situația continuă să se agraveze în SUA.
Situația continuă să se agraveze în SUA. "Ne confruntăm cu o explozie de cazuri"

Un coşmar fără sfârşit - aşa arată viaţa medicilor americani care îngrijesc pacienţi bolnavi de COVID-19. Iar în Texas, Florida şi Arizona situaţia este pe cale să devină apocaliptică.

Ziua Independenței, sărbătorită în avans în grădina Ambasadei SUA, la București. Mesajul lui Zuckerman pentru români
Ziua Independenței, sărbătorită în avans în grădina Ambasadei SUA, la București. Mesajul lui Zuckerman pentru români

Ziua Independenței este sărbătorită în avans în grădina Ambasadei Statelor Unite, la București.

SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni
SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni

Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie The Guardian.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.