Ziarul Financiar: Orezul aruncat din Asia polueaza mai mult decat industria oricarei tari


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2013 06:50
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2013 07:47
Categorie: Stiri externe
orez

In fiecare an, o treime din mancarea produsa in lume este aruncata. Aceasta hrana aruncata se traduce in miliarde de tone de gaze de sera atunci cand sunt luate in calcul energia, terenul si substantele chimice folosite pentru a o distruge.

Departamentul de agricultura al ONU estimeaza ca emisiile de dioxid de carbon rezultate de la mancarea aruncata se ridica la 3,6 miliarde de tone in fiecare an, mai mult decat ar produce orice tara din lume, in afara de China si de SUA.

Raportul subliniaza proasta administrare a resurselor de catre statele lumii in conditiile in care sute de milioane de oameni de pe glob sunt inca infometati, cat si lipsa unei responsabilitati din punct de vedere al impactului asupra mediului. Asia contribuie cel mai mult la inmultirea gazelor de sera, fiind cel mai mare producator de cereale.

Orezul insumeaza peste jumatate din cerealele aruncate in Japonia, China si Coreea de Sud si 72% din cerealele pierdute din Asia de Sud si Sud Est – aproape 149,7 milioane de tone, potrivit datelor ONU. Orezul aruncat emite gaze de sera echivalentul a 610,5 milioane de tone de dioxid de carbon pe an.

Mai multe detalii despre acest subiect cititi pe www.zf.ro.

Sursa: Ziarul Financiar

Tags: onu, gaze, orez,

VIDEO PROTVPLUS.RO