Ziarul Financiar: Orezul aruncat din Asia polueaza mai mult decat industria oricarei tari
In fiecare an, o treime din mancarea produsa in lume este aruncata. Aceasta hrana aruncata se traduce in miliarde de tone de gaze de sera atunci cand sunt luate in calcul energia, terenul si substantele chimice folosite pentru a o distruge.
Departamentul de agricultura al ONU estimeaza ca emisiile de dioxid de carbon rezultate de la mancarea aruncata se ridica la 3,6 miliarde de tone in fiecare an, mai mult decat ar produce orice tara din lume, in afara de China si de SUA.
Raportul subliniaza proasta administrare a resurselor de catre statele lumii in conditiile in care sute de milioane de oameni de pe glob sunt inca infometati, cat si lipsa unei responsabilitati din punct de vedere al impactului asupra mediului. Asia contribuie cel mai mult la inmultirea gazelor de sera, fiind cel mai mare producator de cereale.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Orezul insumeaza peste jumatate din cerealele aruncate in Japonia, China si Coreea de Sud si 72% din cerealele pierdute din Asia de Sud si Sud Est – aproape 149,7 milioane de tone, potrivit datelor ONU. Orezul aruncat emite gaze de sera echivalentul a 610,5 milioane de tone de dioxid de carbon pe an.
Mai multe detalii despre acest subiect cititi pe www.zf.ro.