„Dragostea contează”. Raport: Persoanele singure trebuie să fie apreciate pentru că și Isus a fost singur
Biserica Angliei este de părere că persoanele singure ar trebui să fie apreciate, la fel precum cuplurile sau familiile, asta pentru că și Isus Hristos a fost singur.
Raportul de 236 de pagini intitulat Love Matters, sugerează că biserica ar trebui să ofere sprijin accesibil pentru aceste persoane. De asemenea, documentul mai arată că pentru unele persoane celibatul este o alegere activă, sugerând în același timp că biserica ar trebui să ofere un sprijin pentru cei care intenționează să se căsătorească.
„Avem o oportunitate extraordinară de a reimagina o societate diversă în care toate familiile și relațiile de iubire sunt valorizate și consolidate, promovând stabilitatea care ne permite tuturor să prosperăm într-o varietate de constelații familiale, inclusiv în cazul celor singuri", se arată în raport.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Raportul, comandat de Biserica Angliei, a recomandat, de asemenea, ca biserica să ofere pregătire și sprijin pentru „toate cuplurile care intenționează să se căsătorească". În mod ideal, acest lucru ar trebui să fie disponibil și pentru „cuplurile care plănuiesc să coabiteze și pentru cele care plănuiesc să se căsătorească în cadrul unei ceremonii civile".
În continuare, a guvernul britanic este îndemnat „să investească în sprijin accesibil pentru relații”.
„Acesta (sprijinul) ar trebui să fie disponibil pentru toate cuplurile care se confruntă cu dificultăți în relația de cuplu, cu mult înainte ca relația să se destrame", arată documentul.
Constatările sunt rezultatul unei comisii de doi ani care a examinat relațiile și familiile, ordonată de arhiepiscopii de Canterbury și York.
A fost a treia dintr-o trilogie de comisii; subiectele anterioare au fost locuințele și asistența socială, relatează The Guardian.
„Singurătatea poate fi o alegere deliberată - uneori nu s-a găsit partenerul potrivit, iar alteori separarea, divorțul sau decesul au dus la pierderea unui partener. Inevitabil, singurătatea nu implică neapărat celibatul, deși aceasta este alegerea pe care o fac unele persoane singure din comunitățile religioase.
Comisia crede cu tărie că persoanele singure trebuie să fie apreciate în centrul societății noastre. Singurătatea lui Isus însuși ar trebui să asigure că C of E celebrează singurătatea și nu o consideră mai prejos decât trăirea într-o relație de cuplu. Relațiile de iubire și posibilitatea de a da și de a primi iubire contează pentru toată lumea", arată raportul.