Vladimir Putin si statul rus, dati in judecata pentru prabusirea zborului MH 17. Cazul va ajunge la CEDO

21-05-2016 16:47

O firma de avocatura din Australia, care reprezinta familiile mai multor victime ale tragediei aviatice din iulie 2014, cand zborul MH17 s-a prabusit in estul Ucrainei, dupa ce a fost doborat de o racheta, il va da in judecata pe Vladimir Putin.

Firma de avocatura LHD Lawyers are experienta in accidentele aviatice: tot ei au reprezentat familiile victimelor din tragedia de la Lockerbie. Rudele celor disparuti dupa ce avionul Malaysia Airlines a fost lovit cu o racheta BUK cer daune in valoare de 10 milioane de dolari pentru fiecare pasager care si-a pierdut viata, relateaza Sky News.

Cazul a fost inaintat Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Un raport al unei comisii de securitate olandeze a concluzionat ca racheta care a prabusit avionul era una ruseasca, insa guvernul rus a negat orice implicare in tragedie si a dat vina pe ucraineni, aratand ca Moscova nu mai foloseste acel model de racheta BUK.

MH 17, care decolase din Amsterdam si se indrepta spre Kuala Lumpur, a fost doborat pe 17 iulie 2014, iar in tragedie si-au pierdut viata 298 de persoane, printre care si 28 de australieni.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO