Vladimir Putin si Angela Merkel au discutat la telefon. Decizia luata de cei doi lideri in privinta Ucrainei


Ultimul update: Joi 05 Mai 2016 19:42
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2016 18:10
Categorie: Stiri externe
Angela Merkel, Vladimir Putin

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, si cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, au discutat, miercuri, la telefon pe marginea situatiei din Ucraina.

Acestia au ajuns la concluzie ca partile implicate in conflict trebuie sa respecte intru totul acordurile de pace de la Minsk, a anuntat biroul de presa al Kremlinului, potrivit agentiei de presa RIA Novosti.

"A fost discutata evolutia situatiei din Ucraina, cu accent pe necesitatea indeplinirii intocmai si depline, de catre partile implicate in conflict, a acordurilor de pace de la Minsk din 12 februarie 2015', se spune in comunicatul Kremlinului.

"S-a convenit sa fie continuate eforturile politico-diplomatice pentru sustinerea reglementarii, in primul rand in cadrul 'Formatului Normandia', precum si pe linia Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE)", precizeaza comunicatul, conform Agerpres.

Discutia telefonica a avut loc la initiativa partii germane.

"Formatul Normandia" de negocieri pe marginea situatiei din Ucraina ii reuneste pe ministrii de externe rus, ucrainean, german si francez. Liderii celor patru tari discuta telefonic constant in vederea gasirii unei solutii la conflictul di
 

Sursa: Agerpres

Ucraina are un nou premier, dupa o lunga perioada de instabilitate. Promisiunea cu care si-a inceput mandatul
Bild: Estul Ucrainei, guvernat ca o regiune a Rusiei.
VIDEO PROTVPLUS.RO