Inca un copil a murit strivit de o comoda cumparata de la IKEA. Parintii sustin ca nu stiau de kitul de reparatie


Ultimul update: Sambata 23 Aprilie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2016 17:06
Categorie: Stiri externe
IKEA

Inca un copil a murit strivit dupa ce o comoda cumparata de la IKEA i-a cazut in cap.

In vara anului trecut, cei de la IKEA au fost nevoiti sa dea un comunicat oficial prin care ii avertizau pe clienti cu privire la un produs IKEA, considerat periculos, dupa ce doi copii au murit striviti de o comoda. La scurt, timp compania IKEA a pus la dispozitie un kit gratuit pentru a fixa comodele de pereti.

Acum, din nefercire, s-a inregistrat al treilea caz identic, dupa ce un baietel de 22 de luni a murit in aceleasi conditii.

Mama baiatului sustine ca dupa ce a reusit sa il adoarma, a intrat sa il verifice, dupa 20 de minute, l-a gasit pe micut incosntient, cu comoda cazuta peste el.Este voba de un model MALM, ca si in celelalte doua cazuri.

Familia micutului spune ca nu era la curentul cu faptul ca mai existasera alte doua cazuri similare si de faptul ca IKEA a oferit un kit pentru a fixa comodele tuturor celor care au cumparat acest model. Familia McGee sustine ca anuntul trebuia comunicat mai bine pentru ca toti clientii sa ia la cunostinta modificarile, scriu cei de la Yahoo.com

Avocatul familiei a declarat ca "familia nu a auzit cazand dulapul si nici nu l-au auzit pe micut tipand". Acum, familia vrea sa dea in judecata magazinul IKEA. Cei de la Protectia Consumatorului, cat si cei de la IKEA investigheaza moartea copilului.


IKEA ia masuri dupa ce doi copii au murit, striviti de comode

In iulie 2015, fabricantul suedez de mobila Ikea a anuntat ca va oferi gratuit un kit pentru a fixa de perete comodele sale dupa decesul a doi copii in SUA, a anuntat miercuri agentia americana de protectie a consumatorilor citata de Agerpres.

Kitul va fi folosit în cazul comodelor MALM 3, 4 si 6. Comodele respective au o inaltime de circa 62 de cm pentru cele destinate copiilor si de aproximativ 73 de cm pentru cele rezervate adultilor, potrivit comunicatului emis de Consumer Product Safety Commission (CPSC).

Aceste modele reprezinta "un pericol" deoarece se pot rasturna daca nu sunt bine ancorate de perete, avertizeaza CPSC.

Ikea a fost informata de decesul a doi copii (23 de luni si doi ani) în 2014, dupa ce astfel de modele MALM au cazut pe ei. Comodele MALM implicate în incident au fost fabricate in 2002 si s-au vandut cu între 80 si 200 de dolari.

In total, Ikea a recenzat 14 accidente de acest gen implicand comodele cu rafturi MALM care, dupa informatiile sale, au provocat patru raniti. Din 1989, Ikea declara ca este la curent cu alte trei decese provocate de alte modele fabricate de firma.

Kitul va fi oferit si altor modele de comode si dulapuri, precizeaza CSPC.

Potrivit CPSC, un copil moare în SUA la doua saptamani si cel putin unul este ranit la 24 de minute de rasturnarea vreunei mobile sau televizor.

Sursa: Yahoo News

VIDEO PROTVPLUS.RO