Vladimir Putin: Rusia nu vrea razboi, dar NU va accepta niciodata o astfel de ordine mondiala
Moscova nu vrea sa fie in razboi cu nimeni si este dispusa sa coopereze, dar nu va accepta o ordine mondiala in care prioritatea este impiedicarea dezvoltarii Rusiei, a declarat presedintele rus, Vladimir Putin, relateaza Mediafax.
Cititi si:
-►Planul de pace, ultima sansa de evitare a razboiului la granita cu Romania. Rusia acuza SUA de "conspiratie internationala"
-►Ambasadorul ucrainean la Sofia: "Conflictul din Ucraina s-ar putea extinde in tarile vecine"
-►Merkel, Hollande, Porosenko si Putin propun un plan de pace miercuri, la Minsk. Ce au discutat cei patru la telefon duminica
-►Petro Porosenko a prezentat la Munchen pasapoartele unor militari rusi care lupta in Ucraina. Reactia rusilor
-►Europa si SUA se cearta pe tema furnizarii de armament Ucrainei. COMANDANT NATO: Nu excludem o operatiune militara
Rusia nu vrea sa fie in razboi cu nimeni si este dispusa sa coopereze, afirma Vladimir Putin
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Slava Domnului, nimeni nu duce un razboi impotriva tarii noastre, dar exista, desigur, incercari de a impiedica dezvoltarea noastra prin diferite mijloace", a afirmat Putin sambata la Soci, la congresul Federatiei sindicatelor independente din Rusia.
El a adaugat ca Rusia nu va accepta niciodata o astfel de ordine mondiala, subliniind ca tara sa nu vrea sa fie in razboi cu nimeni si este dispusa sa coopereze.
Putin a reiterat ca sanctiunile impuse Rusiei nu vor avea efectul dorit, chiar daca au un impact negativ asupra economiei tarii. "Trebuie sa realizam acest lucru si sa depunem toate eforturile pentru a ne consolida suveranitatea, inclusiv in sfera economica", a precizat presedintele rus.
Rusia a fost vizata de mai multe runde de sanctiuni impuse de Uniunea Europeana si Statele Unite, care o acuza ca alimenteaza tensiunile din estul Ucrainei. Moscova a negat in mod repetat ca ar avea vreun amestec in conflictul ucrainean si a cerut solutionarea crizei pe cale pasnica.
Sanctiunile occidentale au vizat sectoarele bancar, financiar si energetic, precum si persoane particulare.
Merkel: Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari
Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, in cadrul Conferintei pentru Securitate de la Munchen, ca presedintele rus Vladimir Putin nu va fi intimidat daca Ucraina primeste arme din alte tari, relateaza Daily Telegraph in editia electronica.
"Sunt ferm convinsa ca acest conflict nu poate fi solutionat prin mijloace militare", a afirmat Merkel, care considera ca liderul rus nu ar fi intimidat daca Statele Unite decid sa trimita arme Ucrainei.
"Nu imi pot imagina o situatie in care echipamente imbunatatite pentru armata ucraineana l-ar impresiona pe presedintele Putin in asa fel incat sa creada ca va pierde in plan militar. Trebuie sa o spun direct", a adaugat ea.
Cancelarul a precizat ca forta nu s-a dovedit a fi o solutie cu Rusia nici in trecut. "Am crescut in Germania de Est, am vazut Zidul (Berlinului). Americanii nu au intervenit in cazul Zidului, dar in final am castigat", a declarat ea.
Serghei Lavrov: Planurile SUA de a furniza armament Ucrainei ar putea submina procesul de pace
Planurile Statelor Unite de a furniza armament Ucrainei ar putea submina procesul de solutionare a conflictului ucrainean, a afirmat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat duminica pe contul de Facebook al ministerului, relateaza agentia Sputnik in pagina electronica.
"Planurile de a furniza echipament militar si arme Kievului, care sunt discutate la Washington, poarta consecinte imprevizibile si riscul subminarii eforturilor de solutionare politica a conflictului din sud-estul" Ucrainei, a apreciat ministrul rus, care a avut sambata o intrevedere cu secretarul de Stat american, John Kerry, cu ocazia Conferintei pentru Securitate de la Munchen.
Mai multi senatori americani au cerut in repetate randuri furnizarea de armament Kievului, in timp ce mai multe state europene, inclusiv Franta, Finlanda, Italia si Germania se opun.
Conflictul din Ucraina a dominat agenda discutiilor la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrari de arme fortelor ucrainene generand opinii divergente in randul politicienilor si expertilor care participa la reuniune.
Cancelarul german Angela Merkel a exclus, in cadrul discursului sau de la Munchen, posibilitatea livrarii de arme Ucrainei, apreciind ca acest lucru nu ar ajuta la solutionarea crizei.
Sursa: Mediafax
Etichete: Rusia, vladimir putin, angela merkel, criza din ucraina,
Dată publicare:
08-02-2015 18:00