VIDEO. Talibanii au început „execuțiile din casă în casă”, după retragerea americanilor. Afganii sunt îngroziți

Ultima actualizare: 31-08-2021 21:41
Talibanii au început vânătoarea foștilor colaboratori NATO
Profimedia

Un videoclip și un clip audio confirmă faptul că talibanii au început „execuțiile din casă în casă” după retragerea militarilor americani.

Un bărbat afgan care lucra pe teren cu americanii a trimis către FoxNews un clip audio în care se aud focuri de arme.

„Cred că este un conflict între talibani, habar nu am unde mă aflu. Aud de peste tot focuri de arme. Nu am nici cea mai mică idee cum să plec”, spune bărbatul în înregistrarea făcută chiar după decolarea militarilor americani.

AUDIO AICI.

Militanții talibani efectuau „execuții din casă în casă” la Kabul, după retragerea SUA, potrivit unei surse FoxNews din Statele Unite.

 

Un raport al publicației Politico a dezvăluit faptul că oficialii SUA din Kabul au dat talibanilor o listă cu cetățenii americani, deținătorii de cărți verzi, dar și cu aliații afgani pentru a le acorda intrarea acestora în aeroport.

Joe Biden nu a negat această informație. „Ar fi putut exista o astfel de listă”, a declarat președintele american.

„Practic au pus toți acei afgani pe o listă a morții”, a spus un oficial al Apărării pentru Politico.

La câteva ore după plecarea militarilor americani, talibanii au sărbătorit retragerea acestora.

„Ultimul soldat american a plecat din aeroportul din Kabul în jurul orei 9pm, ora Afganistanului, iar țara noastră a obținut independență deplină”, este mesajul postat de un taliban pe Twitter.

Un general de armată pensionar, Vincent Boles, a transmis că talibanii nu ar trebui să se simtă prea confortabil.

„Ai grijă ce-ți dorești. Acum trebuie să arate că pot guverna un popor care este cu totul diferit față de cum era atunci când au pierdut puterea. Vor merge talibanii spre viitor sau vor trage Afganistanul în trecut? Răspunul îl găsim în comportamentul lor...”, spune acesta.

Un fost traducător al unui oficial din armata americană a declarat, miercurea trecută, că talibanii au început să execute aliații SUA în public, în provinciile îndepărtate de Kabul.

„Nu fac lucruri foarte grave acum în Kabul pentru că toată atenția este concentrată acolo, dar deja au început execuțiile publice în alte provincii unde media nu poate ajunge”, a spus traducătorul.

Președintele Joe Biden și-a încălcat promisiunea conform căreia forțele SUA ar fi trebuit să stea în Afganistan până când ultimul american părăsea țara.

Ce salarii au în prezent primarii din România și ce pensii speciale ar putea să primească


„Nu am reușit să-i scoatem pe toți din țară”, a transmis Kenneth F. McKenzie Jr., comandantul Comandamentului Central al SUA, luni seară.

Pe 18 august, președintele american spunea că are în plan să scoată în Afganistan atât americanii, cât și aliații afgani împreună cu familiile lor.

„Asta facem acum. Pe acest drum suntem. Și cred că vom reuși. Dacă mai răman cetățeni americani, vom sta acolo până îi vom scoate”, spunea Biden.

Cu toate acestea, un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că un număr mic de americani au rămas în Afganistan, și anume aproximativ 250.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!