VIDEO. Cum au fost primite camioanele românești cu ajutoare medicale în Republica Moldova

Ultima actualizare: 07-05-2020 16:39
Camioane, Republica Moldova
Facebook.com

Fostul premier de la Chișinău Maia Sandu a postat pe Facebook o înregistrare video cu momentul în care camioanele românești cu materiale sanitare pentru epidemia de Covid-19 ajung în Republica Moldova.

 

În imagini se vede cum autovehiculele românești sunt întâmpinate de persoane aflate pe marginea drumului, care flutură steaguri ale României și ale Republicii Moldova.

”Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!” - a scris Maia Sandu pe rețeaua de socializare.

România a donat Republicii Moldova 500.000 de măşti FFP 2, 25.000 de combinezoane, 200.000 de măşti, medicamente - 1.200 de flacoane de Plaquenil şi 1.600 de flacoane de kaletra, care pot să asigure tratamentul pentru un număr dublu faţă numărul de cetăţeni din Basarabia care sunt infectaţi cu COVID.

De asemenea, sunt 25.000 de litri de biocide, peste 45.000 de litri de flacoane de spirt, viziere, ochelari, precum și lucruri care sunt necesare pentru a asigura protecţia personalului de sănătate.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO