VIDEO Cea mai veche rasă de câini din lume, despre care se credea că e dispărută, a reapărut. De ce este unică
Rasa antică a câinelui cântăreț de Noua Guinee, care scoate un sunet unic, un „urlet de lup cu tonuri de cântec de balenă”, a reapărut în Indonezia, după ce s-a crezut că a dispărut acum 50 de ani.
Câinele cântăreț de Noua Guinee este considerat a fi cea mai veche și mai rară rasă de câine din lume, care mai exista doar în captivitate, după ce a dispărut acum 50 de ani, scrie Daily Mail.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
A reapărut însă recent în Indonezia, cercetătorii confirmând pe baza analizelor ADN că exemplarele văzute încă din 2016 fac parte din această rasă unică.
Câinele cântăreț din Noua Guinee a fost studiat pentru prima dată în 1897 și a devenit cunoscut pentru sunetele unice pe care le scoate, pe care experții o descriu ca „urlet de lup cu tonuri de cântec de balenă”.
În prezent, nu trăiesc mai mult de 300 de exemplare în captivitate, iar în sălbăticie se credea a fi dispărut încă din anii 1970, în condițiile în care rasa și-a pierdut o mare parte din structura genetică din cauza consangvinității extinse.