Mobilizare exemplară pentru recuperarea Dorei, câinele lup pierdut pe Transfăgărășan de o familie de cehi

Ultima actualizare: 01-09-2020 10:27

O familie din Cehia și-a pierdut câinele pe Transfăgărășan, în timpul unui concediu în țara noastră, la începutul lunii trecute, și de atunci oamenii nu mai au pace.

Au creat o pagină pe o rețea de socializare, cu ajutorul unor români cu suflet mare, unde distribuie fotografii cu animalul, și chiar mesaje audio în limba cehă cu vocea stăpânului.

Câţiva iubitori de animale au mers să o caute şi au şi lipit afişe în zona în care s-a pierdut.

Stăpânii oferă chiar și o recompensă de patru mii de lei pentru cei care vor găsi lupul cehoslovac pierdut în munții României.

„Dora, vino aici. Fii calmă, totul este bine. Câine bun..." Cu aceste comenzi, rostite în limba cehă de către stăpâni, era obişnuită DORA, femela de lup cehoslovac, care s-a pierdut pe 5 august pe Transfăgărășan, în zona lacului Buda. Stăpânii ei au fost înconjuraţi de o haită de câini de la o stână de oi, iar căţeluşa s-a speriat şi a fugit. De atunci, este căutată necontenit. Stăpânii ei chiar şi-au prelungit şederea în România cu zece zile, în speranţa că îşi vor găsi animalul.

Turistul ceh este uimit de ajutorul primit de la români

 

Vilem Dlouhy, stăpânul Dorei: „Nu era doar un câine, era ca un partener pentru mine. Nu am foarte mulți prieteni, Dora îmi era apropiată. Îmi petreceam majoritatea timpului meu liber cu ea”.

Pe reţelele sociale s-a format rapid o mare comunitate dornică să ajute. Oamenii au distribuit poze cu Dora, unii chiar s-au mobilizat şi au mers să o caute sau au lipit afişe în zona în care s-a pierdut. Stăpânul a trimis o înregistrare audio pentru cei care o caută.


Alex Icodin: „Zilele trecute a răsunat într-adevăr boxa cu vocea lui William încercând pe diverse piste să găsim câinele. M-am pus imediat în pielea familiei de cehi şi am zis... oare eu într-o ţară străină, unde nu cunosc limba, nu am relaţii, nu ştiu pe nimeni, dacă mi-aş pierde câinele, cum ar fi?".

„Am rămas uimit să văd câți români vor să ajute un turist din Cehia. Este incredibil!" spune Vilem Dlouhy, stăpânul Dorei.

Familia din Cehia ar face orice să-şi recupereze animalul de companie. Au pus la bătaie chiar şi o recompensă de patru mii de lei. Cine are informaţii despre căţeluşă poate lua legătura cu cei care o cauta pe pagina de Facebook special creată pentru ea: „Dora vrea acasă”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO